Ni rođeni otac nije verovao da može da igra košarku: Pešić objasnio kako je otrkio Marka Gasola

"Kada sam ga prvi put video, rekao sam da je ovaj Divac", priznao je Kari Pešić

  • 0

Danas je igrač koji ima šampionski NBA prsten i devet medalja sa reprezentacijom Španije, ali pre nekih 20-ak godina niko nije verovao da bi Mark Gasol mogao da postane ozbiljan igrač.

Niko sem Svetislava Karija Pešića koji ga je 2003. doveo u Barselonu i koji je otkrio kako u Marka nije verovala čak ni porodica.

- Njegov rođeni otac nije verovao da on može da igra. "Da li stvarno kouč mislite da on može da bude košarkaš", pitao me je Markov otac. Šta sam video u njemu? Smisao za igru. Mark, naravno, nije imao neku atletiku. Jeste imao visinu, ali je fizički bio kilav. Ali smisao za pas i šut, čitanje situacija...to je njega odlikovalo od brata. Stariji burazer je tipičan "skorer".

- Mark je napravio fantastičnu karijeru. Kada sam ga prvi put video, rekao sam da je ovaj Divac, Igrao je kao što je Divac igrao u najbolja vremena. Plejmejker sa velikom glavom i visinom.  Imao je 135 kilograma. Onda se zaljubio. Mislio sam da želi da skine kile, ali on se zaljubio u današnju suprugu. Stesao se radio na sebi, i postao što je danas - rekao je Pešić za TV Arena Sport.

Gasol je u Barseloni proveo tri godine, a potom je za Đironu igrao do 2008. kada se seli u Memfis u kom je ostao do 2019. godine. Zatim je sezonu 2019/20 igrao za Toronto s kojim je osvojio prsten, dok je sada član Los Anđeles Lejkersa.

Sa reprezentacijom Španije je bio svetski i evropski šampion, a ima i dva srebra sa Olimpijskih igara. Takođe, ima i titulu prvaka Španije sa Barsom 2004. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA