≫ 

Boriša Simanić trenira sa košarkašima Mege: Da li je nekadašnji igrač Zvezde pronašao novi klub?

Podsetimo, on se nedavno posle višegodišnje saradnje rastao sa crveno-belima

  • 15
Boriša Simanić Foto: Marko Jovanović

Bogat period u Crvenoj zvezdi nalazi se iza Boriše Simanića. U crveno-belom dresu proveo je više od sedam godina, a za to vreme je tri puta postao šampion ABA lige, u tri navrata je podigao trofej u Superligi Srbije, a još dva pehara osvojio je u Kupu Radivoja Koraća. Uz to, postao je MVP Evroliginog „Next Gen“ turnira 2016. godine.

On je nedavno prekinuo saradnju sa crveno-belima, a kako stvari stoje, uskoro bi mogao da pronađe novi dom. Naime, iz izvora bliskih Telegrafu saznajemo da Boriša Simanić već neko vreme trenira sa košarkašima Mege u naselju Braće Jerković. Preostaje samo da vidimo da li će se krilni centar priključiti timu Vladimira Jovanovića do kraja takmičarske godine u ABA ligi i Košarkaškoj Superligi Srbije.

Što se tiče popunjenosti Mege na poziciji krilnog centra, trenutno se tu nalazi Aleksandar Langović, mada je i sam Filip Petrušev sa vremena na vreme pokrivao tu poziciju kada se na terenu zajedno nalaze on i Marko Simonović.

Inače, Boriša je ove sezone samo šest puta nastupio za Crvenu zvezdu u ABA ligi. Prosečno je na terenu proveo oko 10,5 minuta, a ubacivao je 3,3 poena uz 1,2 skoka i 0,5 asistencija. Godinu dana ranije statistika je bila za nijansu bolja, pošto je na 16 odigranih susreta postizao 5,9 poena u proseku uz dve uhvaćene lopte i 1,1 skok.

Video: Boriša Simanić razočaran partijom Zvezde u Zadru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    23. mart 2021 | 17:04

    Sve najbolje dečku... Mislim da mu damo trebaju utakmice i biće top

  • Drekavac

    23. mart 2021 | 17:33

    Sve najbolje Simana, srecan put za NBA ako Bog da.

  • nibrS

    23. mart 2021 | 17:36

    Njemu je samo dobar trener trebao a to u bivšem klubu nije imao... Sve naj bolje mu želim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA