≫ 

Poruka Štimca za NATO agresore: "Nebo nad Srbijom 1999. godine i dalje je bilo najlepše"

Srpski košarkaš ne zaboravlja zlikovački i kukavički napad na Srbiju

  • 2
Vladimir Štimac, mapa Foto: MN Press, Instagram/timac51vladimir

Težak i bolan dan je 24. mart svake godine, za svakog Srbina. Dan sećanja i teškog zločina koji je počinila NATO alijansa nad našom zemljom 1999. godine. Sirene, bombe, vazdušna opasnost i smrt koja je vrebala iz vazduha, bili su svakodnevica tih meseci, strašnih, turobnih i teških za sve ljude u Srbiji.

Na godišnjicu NATO agresije na Srbiju mnoge poznate ličnosti, među njima i brojni sportisti na čelu sa Novakom Đokoviće, podsetili su svet na zverstva zapadnih moćnika i njiohve ratne mašinerije koja je sejala smrt po Srbiji.

Na zločin koji je ostao bez kazne podsetio je i srpski košarkaš Vladimir Štimac.

- Nebo nad Srbijom 24. marta 1999 godine, i dalje je bilo najlepše na svetu i uvek će biti! Slava svim herojima i žrtvama ovog kukavičkog napada - napisao je Štimac uz prikaz neba nad Srbijom u to vreme - kada su svi komercijalni avioni zaobilazili vazdušni prostor naše države.

Štimac ne zaboravlja ni jednog od heroja tog vremena, grčkog pilota Marinosa Ritsudisa koji je odbio da učestvuje u nato bombardovanju i zauvek ušao u legendu. Slava i njemu.

Video: Srpski ratni heroji otkrivaju detalje NATO bombardovanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kkk

    24. mart 2021 | 18:02

    IMALI SMO RADNU OBAVEZU ! ZA VREME RADA IMALI SMO PO 3 " SHIZELE " I 3 " MIRELE " ( SIRENE) , HVALA G-dinu Avramu na svemu !!AGONIJA DUGA 78 DANA!!

  • QQQ

    24. mart 2021 | 22:53

    Poštovanjr za brata grka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA