Čačani izgubili najvažniju bitku za opstanak, Kočović promašio šut za produžetak u Zadru

Zadrani odneli neverovatno važnu pobedu u Dalmaciji - 75:73

  • 0
miletić Foto: youtube/ABA

Košarkaši Zadra savladali su čačanski Borac 75:73 u krajnje uzbudljivoj utakmici ABA lige koja je i za jedne i za druge bila možda i ključna u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju. Na kraju, radovali su se Dalmatinci mada su lako mogli da budu šokirani u samoj završnici kada su Čačani imali napad za produžetak ili pobedu.

Kočović je na dve sekunde pre kraja preuzeo odgovornost pošto se dokopao lopte posle promašaja Mavre, ipak nije bio precizan, pa je domaći tim uspeo da sačuva pobedu, istina uz mnogo sreće.

Zadrani su tako došli do sedme pobede, toliko imaju Cibona, Split i Krka, dok je Borac i dalje na pet pobeda ove sezone i kako stavri stoje "ne gine" mu borba za opstanak kroz doigravanje.

Kao što je poznato, poslednje mesto je rezervisano za Primorsku koja se u mređuvremenu rasformirala kao klub.

Meč u Zadru imao je zaista dramatičan finiš mada nije tako delovalo negde sredinom poslednje deonice kada je domaći tim imao i deset poena prednosti. Ipak, Čačani se nisu predavali, sa nekoliko dobrih napda su uspeli da priđu na pet poena zaostatka, ali je Zadar i dalje kontrolisao situaciju.

Drama je usledila na četrdesetak sekudni pre kraja, kada je Onuaku pogodio jedno bacanje za vođstvo 75:70, a Borac preko Todorovića, koji je pogodio trojku, prišao na 75:73. Usledio je već opisan promašaj Mavre, a onda i neprecizan šut Kočovića, posle kog su Zadrani mogli da odahnu, a Čačani da žale za propuštenom šansom...

Najbolji kod Zadra bio je Onuaku sa 18 poena, Mavra je dodao 16, a Karter 15 poena. Kod gostiju, Kočović je dao 16 poena, Džons 15, Todorović 11 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA