Bura u ABA ligi: Mornar preti da neće igrati poslednja dva kola, dok se ne odigraju odloženi mečevi

Barani traže da sve bude regularno i da se nekako pronađe adekvatno rešenje

  • 2
derek nidam Foto: ABA, Mornar/Media Pro

Ako ste mislili da će završnica ABA lige proći bez bilo kakvih trzavica, grdno ste se prevarili. Pandemija koronavirusa ispreturala je raspored takmičenja, odložila veliki broj utakmica i trenutno ih je neodigrano ukupno sedam, od kojih šest već imaju zakazane termine.

Međutim, Mornar je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da na četiri kola pred kraj imamo situaciju da je sve otvoreno, a da se ne zna kada će biti odigrane sve utakmice i zato je pismenim putem obavestio čelnike takmičenja da ne planira da igra poslednja dva kola sve dok ne budu odigrane preostali odloženi susreti.

Takođe, Barani žele da sve utakmice poslednja dva kola počnu u identično vreme, kako bi se obezbedila regularnost, a kao razlog za brigu su naveli prethodnu sezonu koja je prerano završena zbog pandemije koronavirusa. Nakon toga se nije ni znao konačan raspored, jer neki susreti, kao ove sezone nisu odigrani.

Njihov predlog iz vizure regularnosti deluje sasvim korektno, ali je problem što su za period između dva pretposlednja kola već zakazani odloženi dueli Crvene zvezde i Cedevita Olimpije (14. april), Zadra i Cibone (takođe 14. april) i Krke i Crvene zvezde (17. april).

Postavlja se pitanje zbog čega Crvena zvezda ne bi unapred odigrala bar jedan od svoja dva odložena meča, ali je to nemoguće, jer ih naredne nedelje čeka dupli program u Evroligi, da bi između 24. i 25. kola ABA lige odigrali još jedan susret u elitnom takmičenju.

I Budućnost bi mogla da napravi dodatni problem ovom predlogu Mornara, ukoliko se plasira u polufinale Evrokupa. Podgoričani se nalaze na dobrom putu da to ostvare, pošto trenutno vode u seriji protiv Monaka i u Ljubljani će imati prvu meč loptu.

Tu dolazimo do novih komplikacija. Ako se nađe među četiri najbolja tima Evrokupa, Budućnost će morati da pomeri susret sa Cedevita Olimpijom, jer polufinalna serija ovog takmičenja traje od 6. do 14. aprila, a ovaj meč je planiran za 8. april. Pride, ABA liga nije postavila termin odigravanja meča Budućnost – Igokea, jer tim iz Laktaša ima obaveze u FIBA Ligi šampiona.

Na kraju, jedino što bi moglo da zadovolji Barane jeste odlaganje poslednja dva kola, ali se postavlja pitanje za kada. Ako bi se Budućnost plasirala u finale Evrokupa, nije jasno kada bi se ABA liga ove sezone završila, a tek da pomenemo, peta utakmica finala plej-ofa je trenutno planirana za 22. maj. To bi faktički ugrozilo održavanje nacionalnih liga, koje moraju da se završe do 12. juna zbog obaveza reprezentacija u predolimpijskim kvalifikacijama.

Video: Velika katastrofa Zvezde u Podgorici, Budućnost slavila sa nestvarnih +20 i sve je bliža prvom mestu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ISTINA

    25. mart 2021 | 11:39

    Bravo za MORNAR. DA pojedini klubovi taktiziraju. Zadnja dva u isto vreme i sa sve odlozene meceve. Ovako pada sumnja.

  • Bane

    25. mart 2021 | 15:59

    zahtev ima smisla, ali kao što je u tekstu navedeno, praktično nije moguće to sprovesti u delo. Ova sezona je takva kakva je, nadamo se da će sledeća biti normalna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA