≫ 

Potpuno neočekivan trejd: Vučević ide u Čikago, njegov dosadašnji klub želi da napravi veliki reset

Sa Nikolom će put severa krenuti Al Faruk Aminu, a zauzvrat će Orlando dobiti Ota Portera, Vendela Karter Džuniora i dva pika iz prve runde

  • 0
Nikola Vučević Foto: Tanjug/AP

Velike promene čekaju Orlando, a kako stvari stoje Čikago je dobio fantastično pojačanje. Naime, Bulsi će u nastavak sezone ući sa učesnikom ovogodišnjeg Ol-Stara, crnogorskim košarkašem, Nikolom Vučevićem, a sa njim će put ovog tima krenuti i Al-Faruk Aminu!

Naravno, neće to doći bez ikakve cene po Bulse, koji će morati da se odreknu Ota Portera i Vendel Karter Džuniora, kao i dva buduća pika prve runde, za koje Adrijan Vojnarovski iz ESPN-a navodi da se radi o piku iz ove godine i 2023. godine.

To bi faktički značilo da u Orlandu žele da naprave popularni „ribilding“, odnosno da krenu iz početka i oslone se na nešto mlađe snage, baš kao što to recimo trenutno čini ekipa Oklahome. I Filadelfija je pre koju sezonu uradila istu stvar, pa je, ispostaviće se, napravila odličan potez. Videćemo da li će toliko umešni biti na Floridi.

Što se samog Nikole Vučevića tiče, koji je centralna figura ovog trejda, za Orlando je ove sezone prosečno beležio čak 24,5 poena uz 11,8 skokova i 3,8 asistencija, za ukupan prosečni indeks od 23,65 poena, što ga stavlja na visoko 14. mesto u NBA ligi. A njegov dosadašnji saigrač koji će mu se priključiti u Čikagu, Al Faruk Aminu je stao na 5,5 poena uz 5,4 skoka i 1,7 asistencija.

Kada je reč o Otu Porteru, ne možemo reći da je reč o nekom slabijem košarkašu. Naprotiv, nekadašnji izdanak Džordžtauna je zadržao prosek od oko 10 poena po meču uz 5,5 skokova i dve asistencije. Takođe, Vendel Karter Džunior ima prilično slične brojke, pa je ubacivao oko 10,9 poena po susretu uz 7,8 uhvaćenih lopti i 2,2 asistencije.

Video: Za sve je bio šok kad je prekinuta NBA liga, ali tako je moralo: Centar Orlanda se javio iz Amerike

Posle dve pobede u Evroligi, Zvezda danas (18.00) gostuje u Moskvi, i čeka je veoma težak zadatak pošto CSKA kod kuće retko kome prašta. Zato je kvota na keca samo 1,05, a na dvojku čak 10! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA