≫ 

Novi evroligaški poraz Zvezde: CSKA prejak za crveno-bele, rekord karijere Davidovca

Rutinska pobeda ruskog sastava

  • 60
dejan davidovac Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od favorizovanog CSKA u 31. kolu Evrolige rezultatom 87:72, što je ekipi Dejana Radonjića bio 22. neuspeh u elitnom takmičenju. Posle CSKA, Zvezda ima još tri meča do kraja sezone, Armani, Makabi i Albu, i priliku da popravi utisak i poboljša bilans pobeda, mada će finiš ABA biti daleko važniji po Beograđane.

Sve je manje-više u pogledu pobednika bilo rešeno još nakon prve četvrtine koju je CSKA rešio u svoju korist sa 31:19, te je do kraja bio na konstantnom dvocifrenom odstojanju, mada su Beograđani u nastavku odigrali daleko bolje u oba pravca.

Najveća prednost Moskovljana iznosila je 17 poena, a koliko je Zvezda popravljala svoju igru kako je meč odmicao svedoči i to da je Lojd imao otvorenu trojku kojom je mogao da svede razliku na samo šest poena i možda je tada mogao da režira neizvesnu završnicu - sredinom poslednje deonice.

Ipak, nije bio precizan Amerikanac, promašio je svoj četvrti šut za tri poena (ubacio samo jednu trojku), a kazna je usledila već u naredne dve akcije CSKA i Moskovljani su za tili čas ponovo stekli dvocifrenu prednost i do kraja je rutinski održali.

Podsetimo, Zvezda je u prvom delu sezone pobedila CSKA pod vođstvom Saše Obradovića pa je ovo bio i revanš Itudisovog tima za taj neočekivani poraz.

Kod Zvezde najefikasniji je bio Dejan Davidovac sa 20 poena (4/6 za tri) što mu je ujedno i evroligaški rekord karijere.

U odsustvu rovitih Lazića i Rita, te nešto lošije partije Voldena, minutažu su maksimalno iskoristili Lengston Hol i Lendri Noko, prvi sa 11 poena, a drugi sa 12 poena i 10 sokova, i pokazali da Radonjić u nastavku sezone može najozbiljnije da računa na obojicu u najvažnijim bitkama.

Lojd je bio ispod svog proseka, stao je na devet poena, najviše zbog činjenice da su ga igrači CSKA dobro upamtili iz prvog meča kada im je isporučio 31 poen, pa su ovog puta uradili sve kako bi otupeli oštricu najboljeg strelca Beograđana.

CSKA je u svojim redovima imao nekoliko vrlo raspoloženih igrača, čak petoricu sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Šengleija je meč završio sa 16 poena, Heket sa 15, Vojtman i Klajburn su dodali po 14, dok je 13 dao Majk Džejms.

Ovaj kvintet je bio na visini zadatka, pronalazio je rešenja kada je trebalo da se odbiju dva-tri dobra naleta Zvezde, i najzaslužniji su za 19. pobedu ruskog tima, za ostanak na drugoj poziciji Evrolige.

Evroliga, 31. kolo

CSKA - Crvena zvezda 87:72

Anadolu Efes - Panatinaikos 85:65

Žalgiris - Makabi 20:00

Asvel - Real Madrid 20:45

Valensija - Bajern 21:00

Petak

Himki - Zenit 18:00

Baskonija - Armani 19:00

Olimpijakos - Fenerbahče 20:00

Barselona - Alba 21:00

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Radonjić Zvezdinom sumraku u prvoj četvrtini: Previše je 31 poen za 10 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    25. mart 2021 | 20:11

    Još malo strpljenja pa i ovom cirkusu od fmp kluba doći kraj jer je blamaze previše što jest jest.

  • Olimdar

    25. mart 2021 | 19:59

    FMP-2 prinudni korona prvak kako zaslužio da igra Evro ligu još dobro i prolazi. Sada Čović samo da traži ponovo prekid prvenstva pa po oprobanom receptu da ih pune i iduće godine, ili da ih izbace da više ne brukaju Železnik i Srbiju.

  • IDEA Zagreb

    25. mart 2021 | 19:58

    Opet su naši crveno bijeli dečki izgubil 😋

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA