≫ 

Lesor i Monako uzvratili udarac Podgoričanima, igraće se majstorica za polufinale Evrokupa

Ribrejk francuskog tima u Ljubljani

  • 7
nikola ivanović Foto: MN Press

Košarkaši Monaka savladali su Budućnost rezultatom 74:64 u drugoj utakmici četvrtfinala Evrokupa, pa će za prolaz ova dva tima igrati majstoricu, a domaćin će, kao i u prvom duelu, biti francuski tim. Podsećamo da je ovaj meč igran u ljubljanskoj hali "Stožice" zbog rigoroznih mera u Francuskoj usled pandemije, a ekipa Zvezdana Mitrovića potpuno zasluženo je stigla do egala u seriji.

Jedan od najzaslužniji za ovakav epilog bio je Matijas Lesor sa 19 poena i 9 skokova i time se u potpunosti iskupio za kiks u prethodnoj utakmici kada je promašio šut za pobedu u poslednjoj sekundi meča.

Sjajnu partiju pružio je i Rob Grej, koji je promašio svih sedam šuteva za tri poena, ali je bio neumoljiv sa ostalih pozicija, na kraju je meč završio sa 20 poena.

Markos Najt je bio treći "dvocifreni" kod Francuza sa 13 poena, ali sve zasluge pripadaju prvopomenutom tandemu.

Kod Budućnosti, nekolicina igrača od kojih se očekivalo da "povuku" napadački, potpuno su podbacila, pre svih Dela Vale, Edžim i Nikolić, koji su zajedno ubacili šest poena, svaki po dva. Premalo je to naravno bilo da se ugrozi pobeda Monaka, pa ni odlične role Ivanovića, Kobsa i Rida nisu imale pun efekat na kraju.

Kobs je bio najefiksniji sa 17 poena, Ivanović je dodao 16, a Rid 12.

Što se samog meča tiče, Monako ga je bolje otvorio i odmah stavio do znanja Podgoričanima da će imati paklen zadatak da upišu drugu pobedu i odu u polufinale. Rid je ubacio prvih šest poena za Budućnost i najavio još jednu svoju dobru partiju.

Milojevićev tim je tek na kratko uspeo da preuzme vođstvo u nastavku, ali je daleko veći deo meča punu kontrolu rezultata imao Monako, koji je krajem treće deonice akumulirao dvocifrenu prednost i održavao je do samog kraja, bez mnogo trzavica u igri.

Podsećamo da bolji iz ovog dvomeča ide na megdan pobedniku duela Gran Kanarija - Metropolitan.

U preostalim mečevima Huventud i Virtus (0:1) se bore za prolaz, kao i Lokomotiva i Uniks (1:1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    26. mart 2021 | 20:48

    A kad Ostoja i njegovi Franjevci igraju Finale?

  • Nemke

    26. mart 2021 | 20:58

    To vam je kraj Milogorci

  • Jeretin

    26. mart 2021 | 21:49

    Smesno da se uopste igra u Ljubljani...Koja je poenta domaceg terena i zasto se onda sve tekme ne odigraju na neutralnom terenu...buducost se Voli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA