Crvena zvezda u manjem problemu pred meč sa FMP-om: Ponovo bez Duopa Rita, upitan je i Branko Lazić

Moraće Dejan Radonjić da promeša karte pred susret sa Panterima

  • 8
Duop Rit Foto: ABA liga / KK Crvena zvezda mts

Crvena zvezda je pre samo dva dana imala jako teško gostovanje u Moskvi protiv ekipe CSKA, a već večeras će u Beogradu ugostiti FMP u lokalnom derbiju ABA lige. Osokoljeni nešto boljim partijama u poslednjih nekoliko rundi, košarkaši iz Železnika pokušaće da namuče kvalitetnijeg rivala.

I imaće potporu u tome što za tim Dejana Radonjića verovatno neće nastupiti Duop Rit, koji je već neko vreme odsutan, a na spisku povređenih se kako stvari stoje nalazi i Branko Lazić. Kapiten crveno-belih ima tek nešto lakšu povredu i na crnogorskom stručnjaku je da pred sam početak susreta donese odluku da li će ga uvrstiti u sastav.

Naravno, trijumf za igrače Crvene zvezde je apsolutni imperativ, naročito uzimajući u obzir prošlonedeljni ubedljiv poraz na gostovanju u Podgorici protiv Budućnosti. Već sledeći vikend sledi novi težak meč protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani, da bi nakon toga košarkaši Dejana Radonjića igrali sa Igokeom i Cedevita Olimpijom kod kuće. U ta tri meča, faktički će biti rešena sudbina tima i saznaćemo sa koje pozicije klub sa Malog Kalemegdana kreće u plej-of.

Od FMP-a, igrači Crvene zvezde nisu izgubili na rekordnih 27 utakmica, a poslednji neuspeh doživeli su pre nešto više od 10 godina u Košarkaškoj Superligi Srbije u Železniku. Poslednji duel, pak, pre godinu dana u dvorani „Aleksandar Nikolić“ završen je tek nakon dodatnih pet minuta.

Na sve to, treba dodati da je FMP tokom jučerašnjeg dana proslavio veliki jubilej i 30 godina postojanja kluba. Samim tim, veća je motivacija za brejk protiv snažnijeg rivala i šansa da se u završnicu sezone uđe bez kalkulacija kada je borba za opstanak u pitanju.

- Igramo protiv najbolje ekipe u ligi, evroligaša i pokušaćemo da nastavimo sa dobrim igrama. Crvena zvezda je favorit u ovoj utakmici, a mi ćemo dati sve od sebe da odigramo najbolje što možemo – rekao je trener FMP-a, Vanja Guša.

Video: Radonjić Zvezdinom sumraku u prvoj četvrtini: Previše je 31 poen za 10 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan BL

    27. mart 2021 | 09:52

    Hahahahaha, čuj zvezda u problemu pred meč sa samom sobom!!!

  • MG

    27. mart 2021 | 09:32

    Jel moguće da vi i dalje pišete o najavi ove "utakmice"? Samo nas izvestitite o konačnom rezultatu koji je gazda odlučio

  • GNS

    27. mart 2021 | 10:21

    Smejurija od takozvanih mutan klubova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA