Matović upozorava na kvalitete Mege: "Imaćemo težak zadatak da pariramo njihovom trčanju"

"Pokušaćemo da se odbranimo od njihovog skoka i kontranapada", poručuje Vlada Jovanović sa druge strane

  • 3
KK Partizan Foto: MN Press

Košarkaši Partizana su u prethodnom kolu ABA lige protiv Mornara konačno prekinuli crni niz od sedam uzastopnih poraza, pa će sutra protiv Mege u Hali sportova želeti da pokažu da to nije slučajnost i želeće da nastave u istom ritmu.

Mega je sada potpuno rasterećena, pošto je u prethodnom kolu poražena od Splita, čime je izgubila šansu da se domogne plej-ofa, a već odavno je obezbedila opstanak u najvišem rangu regionalnog košarkaškog takmičenja. Stoga je pritisak na Partizanu.

- Igramo utakmicu protiv protivnika koji je ove godine napravio dosta dobrih pobeda i nalazi se u vrhu tabele. Izgubili su praktično šansu za plej-of u poslednjem kolu, tim koji je izuzetno talentovan, fantastično selektiran, fantastično trče, odlične su atlete. Sa druge strane, tim u kome se tačno zna ko šta radi, fantastično postavljena igra gde se tačno zna šta rade visoki igrači, šta rade spoljni igrači. U ovom momentu imaćemo težak zadatak da praktično pariramo, prvenstveno, njihovom trčanju sa jedne strane, sa druge strane u nekim stvarima koje se tiču ofanzivnog skoka – rekao je trener Partizana, Aleksandar Matović.

Dodaje strateg crno-belih da je posle utakmice sa Mornarom odmarao Mozlija, koji je tada odradio samo jedan trening, baš kao i Erik Mika. Što se Radeta Zagorca tiče, on neće igrati, jer još ima problema.

- Posle utakmice sa Mornarom odmarali smo Mozlija, pošto je on do tada odradio samo jedan trening. Nakon pauze odradio je prvi trening, kao i Erik Mika. Rade Zagorac još uvek ne, mislim da ćemo tek neke informacije imati sledeće nedelje što se njega tičezaključuje Matović.

Njegov kolega sa druge strane terena, Vlada Jovanović, kaže da će se njegov tim truditi da zaustavi skok Partizana i da uspori ritam igre, kako ne bi došlo do prevelikog broja poena iz kontre.

- Igramo utakmicu protiv tima koji je ove godine pretrpeo dosta promena međutim, poučeni iskustvom igranja prve utakmice sa njima znamo da je za dobar rezultat sa njima potrebno da im odgovorimo energijom. Radni zadaci moraju da budu jako dobro odrađeni, pre svega odbrana njihovog kontranapada i ofanzivnog skoka. U prethodnom periodu su imali dosta personalnih problema što se tiče povreda, ali u poslednjim kolima uspevaju da se kompletiraju i verujem da će nas dočekati u najboljem sastavuzaključuje Jovanović.

Utakmica se igra sutra u malo neobičnom terminu od 12.00 časova na Novom Beogradu. Sudiće je trojka iz Slovenije i Hrvatske u sastavu – Saša Pukl, Luka Kardum i Matej Špendl.

Video: Rasprava Veličkovića i Jankovića, centar Partizana napustio teren i otišao u svlačionicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čačanin

    27. mart 2021 | 17:23

    Vlade ce da te pusti,ali umesto da pusti Borac on izgubi od Zadra i Splita,stidi se Vlade Jovanovicu.

  • Ixa

    27. mart 2021 | 18:02

    E pa onda oni neka sede a vi igrajte. Eto,jel vam odgovara tako!? Sram vas bilo.

  • Žika Živac

    27. mart 2021 | 22:26

    Srediće se to, ako ne dobijete nameštenu utakmicu odmah da se ugasiti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA