≫ 

Zvezda već 10 godina neporažena protiv FMP-a: Crveno-beli deklasirali "pantere" sa +30

Dominacija tima Dejana Radonjića u pravom smislu te reči

  • 30
KK Crvena zvezda - KK Cibona Foto: ABA liga - KK Crvena zvezda mts

Košarkaši Crvene zvezde iskoristili su meč sa FMP-om kao oporavak od neugodnog poraza u Podgorici, te su u 23. kolu ABA lige deklasirali "pantere" sa 101:71.

Sada je prošlo skoro 10 godina otkada crveno-beli nisu poraženi od ovog beogradskog rivala, a sada gost nije imao niti jednog momenta nadu da će taj lanac neuspeha i prekinuti.

Odličnu partiju odigrao je Džordan Lojd koji je ubacio 18 poena uz dve asistencije, pridodao mu se Ognjen Dobrić sa četiri poena manje uz sedam skokova i četiri asistencije, dok je najlepše tri kolone napunio Dejan Davidovac koji je ostvario 12 poena uz po šest skokova i asistencija. Kod gostujućeg kolektiva, Nenadić je upisao 20 poena, ali niko osim njega nije uspeo da dođe do dvocifrenog učinka, pa ni super talentovani Pecarski koji se zaustavio na osam poena.

FMP nije loše odigrao prvu četvrtinu, bio je solidno efikasan, ali je imao raspucane domaćine naspram sebe, tako da je moral padao iz deonice u deonicu. Upravo u trećoj četvrtini su gosti doživeli totalni krah, shodno tome da su za 10 minuta postigli samo četiri poena. Za sve to vreme, na drugoj strani su Lojd, Dobrić i Davodivac igrali veoma dobar meč i uvek su iznalazili rešenje da svojoj ekipi dodaju plus na vođstvo.

Kako je odmicao meč, tako je razlika rasla, ali nije rasla zbog toga što je Zvezda sve bolje igrala, nego zato što su gosti gubili sve više nadu da mogu da dođu do bilo kakvog povoljno rezultata.

Na kraju, maksimum i +30 uz lagan tempo koji je više ličio na prijateljski susret u poslednjih 5-6 minuta, tako da su crveno-beli lako preboleli poraz od Budućnosti u Podgorici u prošlom kolu i sada su ponovo na pravom putu

Zvezda je sada na 18-3 i nalazi se nadomak plej-ofa regionalne lige, dok FMP ostaje na 8-13 i samo jednu pobedu i utakmicu više od Krke koja je trenutno ispod crte.

Tok meča:

4/4

40. minut (101:71) - Sve do kraja je ličilo na prijateljski susret, jer Zvezda nije bila opterećena. Odlična igra crveno-belih i pokazatelj snage tima sa Malog Kalemegdana. Na kraju, velikih +30.

35. minut (86:57) - Na pola gasa, crveno-beli polako privode meč kraju. Posedi su sve duži i bez prevelikih pretenzija da se napadne koš protivnika, jer je razlika sada već prevelika. FMP je za pet minuta postigao više poena nego za čitavu treću četvrtinu.

3/4

30. minut (80:51) - Neverovatno je da je FMP uspeo da postigne samo četiri poena za 10 minuta igre. Nisu ni crveno-beli bili efikasni, ali su dodatno uvećali prednost i sada su na prevelikih +29. Čini se da je u gostujućem sastavu samo Nenadić ozbiljno i motivisano ušao u susret, te sa 20 poena, četiri skoka i tri asistencije ulazi u poslednju deonicu.

25. minut (71:47) - Serija od 8:0 Zvezde na startu drugog poluvremena samo je potvrdila evidentno stanje na terenu. Sada je već jasno da ovde drugog ishoda nema, a još jasnije je da je Džordan Lojd odlučio da ovu utakmicu pretvori u svoj šou. Amerikanac je ubacio četiri trojke sa 50 odsto uspešnosti sa tih spoljnih pozicija.

2/4

Video: Zvezda želi da zaboravi poraz u Podgorici: Crveno-beli dominiraju, +16 na poluvremenu

20. minut (63:47) - Nakon dosadašnjeg dela susreta, može se zaključiti da čitava bitka na terenu može da se završi samo jednim ishodom. Domaćin je siguran i ima dosta više od igre. Razlika i procep između dva tima samo raste, a sada se i Dobrić priključio Davidovcu i Lojdu, pa sada crveno-beli imaju tri igrača sa dvocifrenim učinkom. Poluvreme je tu, a čini se i da Zvezda polako stavlja pobedu u džep.

15. minut (47:36) - I dalje Zvezda lagano drži prednost i ranih minuta, a sada se razigrao i Lojd koji je vrlo brzo sakupio 10 poena. Ipak, Davidovac je taj koji i dalje vodi glavnu reč, a crveno-beli se nalaze na dvocifrenoj prednosti.

1/4

10. minut (35:27) - Davidovac je totalno preuzeo glavnu ulogu u ovom susretu i za sada je najbolji na terenu što se tiče domaće ekipe, dok je sa druge strane Nenadić jedini dvocifreni igrač uz 2/3 za dva, 1/1 za tri i 1/4 sa slobodnih bacanja. Zvezda ne dozvoljava protivniku da se primakne i za sada je prilično sigurna.

5. minut (19:11) - Dobar start tima sa Malog Kalemegdana, a u to ih je uveo Dejan Davidovac koji je pogodio trojku uz još dva slobodna bacanja, ispratio ga je Noko koji je iskoristio asistencije Voldena. FMP imao samo uvodno vođstvo od 2:0, ali nakon toga je razlika samo rasla.

Pre meča:

Zvezda se trenutno nalazi na trećoj poziciji regionalnog šampionata sa skorom 17-3, dok je današnji protivnik na 8-12 i prilično strepi za opstanak.

Crveno-beli su u prošlom kolu poraženi od Budućnosti i to prilično glatko, dok je FMP u veoma neizvesnoj utakmici bio bolji od Cibone.

Video: Jokić i Dončić su prevazišli timove, trebaju im saigrači da napadnu titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko bg

    27. mart 2021 | 20:23

    28 uzastopna pobeda protiv samog sebe ,ma bravo limenke😂😂😂😂😂OVo je za ginisa!

  • Kk..🏀🏀🏀

    27. mart 2021 | 21:02

    Cirkus se nastalja sigurica 2 puta godišnje..🤪

  • VERO

    27. mart 2021 | 20:38

    Meni je nejasni zasto ima sudije. Kad se trenira sudije nisu potrebne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA