≫ 

Podvig Meginih klinaca, nadoknadili 19 razllike protiv Zvezde i prošli na završni turnir Evrolige!

Apsolutni junak meča senzacionalni Jović sa 32 poena i indeksom 41

  • 6
nikola jović Foto: kk crvena zvezda/Đorđe Kostić

Juniori Mege i Crvene zvezde priredili su ljubiteljima košarke istinsku poslasticu u finalu ANGT Evroliginog turnira posle kog je plasman na završni turnir najačeg evropskog takmičenja, koji će se održati u Kelnu kad i seniorski, izborio "roze tim".

Mega je slavila 82:80 iako je u 22. minutu gubila 19 razlike (51:32)!

Junak trijumfa, po običaju, bio je neverovatni Nikola Jović koji je meč završio sa 32 poena, 12 skokova i 7 asistencija, što mu je donelo indeks korisnosti 41!

Pratili su ga Nikola Đurišić sa 17 poena i Andrija Vučurović sa 11 (3/3 za tri).

Kod Zvezde, Ognjen Matović je bio najefikasniji sa 23 poena, Nikola Šaranović je ubacio 19, a Filip Branković 15.

nikola jović Nikola Jović sa MVP priznanjem Foto: euroleague

Bio je ovo podvig Mege u pravom smislu te reči, jer su crveno-beli diktirali igru i rezultat gotovo pola sata, a onda kao da su prestali da igraju i da se bore, što je protiv tima koji u svojim redovima ima verovatno buduću zvezdu evropske košarke, bilo pogubno.

Jović i Đurišić su pokrenuli juriš Mege od sredine treće deonice, sveli su razliku na jednocifren broj poena pred sam kraj tog dela meča, a onda, u odlučujućoj četvrtini, zadali završni udarac smušenim crveno-belima u vrlo neizvesnom finišu.

Treba reći da je Zvezda negde sredinom poslednjeg perioda ostala bez pomoći ponajboljeg igrača Šaranovića zbog pet ličnih.

U poslednja dva minuta, kada je na snazi bila rezultatska klackalica, Pavlović je za Zvezdu pogodio trojku, za vođstvo 78:77, uzvratio je istom merom Vučurović (78:80), da bi Jović svoju dominaciju potvrdio poenima iz reketa na 33 sekunde pre kraja.

Branković je smanjio u narednoj akciji na 82:80, Megini klinci su potom izgubili loptu u napadu zbog greške u koracima, pa su crveno-beli imali priliku čak i da dođu do pobede ili produžetka. Imali su desetak sekundi da organizuju napad, međutim usledio je loš pas Pavlovića, izgubljena lopta i kraj svih nada po Zvezdu da na kraju može dobiti ovaj meč i plasirati se na završni turnir Evrolige.

Ipak, postoji nada da će crveno-beli kao jedan od organizatora turnira dobiti pozivnicu od Evrolie pa nije nemoguće da se crveno-beli klinci ipak nađu u probranom društvu u Kelnu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja pfc

    28. mart 2021 | 22:31

    Mega u zadnjih 6-7 godina fabrika igraca za Srpsku reprezentaciju Priznali mi to ili ne!!!!!

  • Žarkov Dragan

    28. mart 2021 | 22:31

    Ja sam gledao utakmicu i neverovatno i neshvatljivo je da je Zvezda prestala da igra i jednostavno je mislila da je dobila meč.Koja glupost košarka se igra do zadnje sekunde ali to ovim Juniorima niko nije objasnio.Zato Mega ima najbolji podmladak a mi ništa.

  • Blok 45

    28. mart 2021 | 23:01

    Ja sam zvezdaš, ali Mega je klasa za sve mlađe selekcije u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA