≫ 

Amerikanci muku muče kako da izgovore Bjelicino prezime, Majami čak objavio i uputstvo na Tviteru!

Srpski košarkaš odlično je prihvaćen u novoj ekipi

  • 2
Nemanja Bjelica Foto: Tanjug/AP

Nakon lepih nekoliko godina provedenih u ekipi Sakramento Kingsa, Nemanja Bjelica je preko trejda pre samo nekoliko dana završio u Majami Hitu, gde se očekuje da bude izuzetno pojačanje. Koliko ga poštuju govori činjenica da je dobio dres sa brojem 70, koji niko ranije u istoriji ove franšize nije nosio.

Njega za taj broj, naravno, vezuje novobeogradski Blok 70, gde je načinio svoje prve košarkaške korake, a u njemu se trenutno nalazi i teren koji nosi njegovo time. Ta priča je očigledno oduševila Amerikance, koji su mu dopustili da ponese taj dres.

Ali ono što trenutno muči navijače Majami Hita jeste kako da izgovore ime srpskog košarkaša. Nije tajna da je srpski jezik pretežak za izgovor nekome ko se sa njim prvi put susreće, pa simpatizeri kluba sa Floride trenutno dobro lome jezik, ne bi li naglas rekli ime svog novog miljenika.

Da bi stao na put bilo kakvim nedoumicama, Majami je putem svog Tviter naloga dao i kratko uputstvo kako da navijači bez problema izgovore ime Nemanje Bjelice. Iz naše perspektive, to deluje pomalo komično, ali je jasno da će pomoći.

- Neh-men-yah Bee-a-litz-ah – piše u objavi Majamija koju su videle na stotine hiljada navijača, a zaista kada bi se ovo pročitalo zvučalo bi kao ime našeg igrača, Nemenja Bialica, ne u potpunosti, ali dovoljno blizu.

Video: Dr Bjelica sa tribina ubacio trojku: Hardin mogao samo da gleda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zepe

    29. mart 2021 | 10:41

    Dosta su Ameri nama komplikacija i muka stvorili. Red je da se i oni malo po muče zbog nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA