"Uzbuđen sam što ću igrati sa Dragićem, on je pobednik": Bjelica izneo prve utiske o novom timu

Naš košarkaš kaže da je srećan onim što vidi u Majamiju

  • 0
Nemanja Bjelica Foto: Tanjug/AP

Nakon toliko vremena provedenog u Sakramentu, Nemanja Bjelica je napustio franšizu pred sam trejd dedlajn i prešao među košarkaše Majami Hita. Srpski košarkaš na prvi pogled kaže da mu se nova sredina sviđa, pa sada čekamo da vidimo kako će se uklopiti u zamisli novog trenera, Erika Spolstre.

Ono što Nemanji Bjelici i te kako znači na Floridi je to što u timu pored sebe ima Gorana Dragića, koji će mu biti znatna potpora.

- Veoma sam uzbuđen što ću imati Gorana kao saigrača. Kada je posao oko trejda bio gotov, pozvao me je. Znam ga jako dugo. Sve što mogu da kažem o njemu je da je jedan od najpotcenjenijih igrača u NBA ligi. Sjajan je košarkaš i odličan momak. On je pobednik – izjavio je Bjelica za grčki SDNA.

Kaže da će mu prijati da igra sa nekim sa područja nekadašnje Jugoslavije, jer ga to čini srećnim i olakšava svakodnevnicu.

- Mnogo je lakše kada imaš takvog saigrača u timu, nekog iz Evrope. Moram da budem profesionalac, to je moj posao. Ali, svakako je lakše kada imaš nekog, posebno iz bivše Jugoslavije, u timu. Uvek sam srećan kada imam takve ljude oko sebe – izjavio je Bjelica.

Pre odlaska iz Evrope u NBA, Nemanja je radio sa čuvenim Željkom Obradovićem, koji ove godine pravi pauzu od trenerskog posla. A sada će sarađivati sa Erikom Spolstrom, kojeg je uporedio sa Žocom.

- Način rada je isti, imaju isti pobednički mentalitet. Postoje uvek priče o napornom radu u Majamiju. To je jedini način da dođemo do pobede. Sve je stvar discipline, što ja volim. Moram da slušam trenera. Treba da imamo slobodu, to je prirodno, ali što smo profesionalniji, to smo bolji. Treba da poštujemo loptu i saigrače – zaključio je Beli za grčke medije.

Video: Jokić pregazio Bogdanovića u srpskom okršaju: Magične asistencije Somborca koje su srušile Atlantu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA