Potpuni kolaps u ABA ligi: Nove epidemiološke mere u Sloveniji prete da odlože još četiri utakmice

Velike brige za čelnike regionalnog takmičenja

  • 4
Cedevita Olimpija Foto: aba-liga.com/Tine Ružić

Ogromni problemi za ABA ligu. Nakon što su tokom minulog vikenda odloženi mečevi između Krke i Splita, Cibone i Cedevita Olimpije, te Mornara i Budućnosti, najnovija ograničenja koja je nametnula slovenačka Vlada prete da naprave potpuni haos u kalendaru ovog takmičenja.

Naime, prema tim uputstvima dozvoljeno je održavanje samo međunarodnih sportskih događaja kao što su svetski kupovi, odnosno Evropska i Svetska prvenstva. Slovenci su prihvatili preporuke epidemiologa da se zbog rasta broja novozaraženih uvedu rigorozniej mere uz zatvaranje od 1. do 12. aprila. Prema tim merama, maske moraju da se nose i na otvorenom, a biće zabranjeno kretanje van regija, sem na dan Uskrsa.

I sportske manifestacije su, samim tim, pretrpele promene, pa će prema pravilniku kolektivnim i pojedinačnim sportovima faktički biti spuštena velika rampa, što znači da neće biti domaće i regionalne košarke, pa ni fudbala ili bilo kog drugog sporta u Sloveniji.

ABA liga, jasno, ne spada u ovu kategoriju, pa ako se Vlada Slovenije ne predomisli, utakmica Cedevita Olimpija – Crvena zvezda koja je zakazana za 4. april moraće da se odloži. Pitanje je da li će Krka samim tim moći da dođe u Beograd na meč sa Partizanom dan ranije.

Verovatno će morati da trpe i utakmice zakazane za sedam dana kasnije, a koje bi zaista mnogo toga mogle da kažu oko putnika u plej-of. Reč je o dvoboju između Krke i Budućnosti 10. aprila, odnosno Mornara i Cedevita Olimpije dan kasnije.

I sve to nakon što je Mornar pretio da neće želeti da igra poslednja dva kola dok se svi odloženi dueli prethodno ne odigraju, a podsetimo da i Barani sada muku muče sa koronom i pitanje je hoće li imati dovoljno zdravih igrača za naredni vikend.

Video: Cedevita slavila na gostovanju u Čačku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delije sjever

    29. mart 2021 | 15:24

    covke magijo , odgadjaj sve iutakmice i mi opet prvaci...navikli smo da nam se poklanja...nije sportski al za 10 godina niko nece pitati al se titule broje..auuu koliko smo ih u fudbalu tako dobili..covid je nas izum za prvaka

  • Žarkov Dragan

    29. mart 2021 | 16:34

    A šta je Aba Liga ako nije medjunarodno takmičenje nije valjda domaće.U ovu ligu se takmiči 5 država i odlučite kakvo je ovo takmičenje.

  • Kiza i Komina

    29. mart 2021 | 21:25

    Da se prekine, da se računaju rezultati od pretprošle godine. 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA