≫ 

Nebojša Čović o budućnosti regionalne košarke: ABA liga neće biti "Bokan liga", odnosi su poremećeni

Predsednik KK Crvena zvezda govorio o sukobu sa Podgoričanima

  • 17
nebojša čović Foto: youtube/euroleague

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović ocenio je da su događaji iz finala ABA lige 2018. i 2019. godine poremetili odnose u takmičenju i da to traje do danas, zbog čega je skeptičan kada je u pitanju predstojeći sastanak lige.

Čović je u intervjuu za portal BH Basket istakao da će se truditi da takmičenje ne postane "Bokan liga".

- Ne bih ja to nazvao skupštinom, već sastankom. Najveća zamerka Crvene zvezde je što je to neuređena liga i mi smo zbog toga reagovali. To traje od 2019. godine, a sada je 2021. Pojedinci pokušavaju da se na svojim pozicijama postave tako da oni kontrolišu ABA ligu i zato ja kažem da to neće biti "Bokan liga". Crvena zvezda je podnela dve tužbe, jer liga nije pravno uređena. Zato je to vrlo neizvesno kako će se to u aprilu odvijati - rekao je Čović.

Predsednik crveno-belih je dodao da je 2015. sa Mladenom Veberom, tada iz Cedevite i Draganom Bokanom, predsednikom Budućnosti, uradio mnogo toga da se postave osnove ABA j. t. d. kao i da je tokom vremena njegovog predsedavanja uspostavljena i ABA 2 liga...

- Nakon toga, usledili su nemili događaji iz 2018. i 2019. Oni su poremetili odnose u ABA ligi. Najveći problem je poverenje. Sad se pokušava nastaviti nekakvim silama, sve u cilju kontrole ABA lige i kontrole sudija u ABA ligi. Na kraju krajeva, pogledajte u poslednja dva-tri dana šta se dogodilo sa odlaganjem utakmica… Ako to bude uređeno pravna liga, ona ima perspektivu. U protivnom, plašim se da neće imati perspektivu - rekao je Čović.

Potom je istakao u prvi plan još jednu činjenicu.

- Ima još jedna jako važna stvar, u toj sezoni 2017/18. smo došli do TV prava koja plaća Telekom iz Srbije. Ona obezbeđuju regularan i kontinualan prihod 1,8 do 2 miliona evra. U međuvremenu nismo našli nijednog sponzora, niti nešto dobili. Interesantno je da neko daje pare, a neko se igra sa tim parama. ABA liga i regionalna liga ima budućnost ako to bude liga klubova, ne nijednog kluba pojedinačno, niti jednog pojedinca - kazao je Čović.

Prvi čovek crveno-belih je rekao i da će razmisliti o svojoj budućnosti na mestu predsednika Zvezde.

- Mandat u Zvezdi mi ističe na leto, a posle svega što sam prošao s koronom, dobro ću da razmislim o svemu dalje...

Video: Pešić: Zainteresovan sam da radim u srpskoj košarci

(Telegraf.rs/BH Basket)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    29. mart 2021 | 23:09

    Nece biti Bokan liga a ti imas 2 tima u ligi.

  • Rope

    29. mart 2021 | 21:47

    Da neces mozda da bude Covid aba liga?

  • Алекса

    29. mart 2021 | 23:08

    Али биће боље кад Дуле оде,биле боље све,ето отишао је,јесу престале тензије,свађе,итд...? Или је можда легенда крива за то?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA