"Ako je neko imao šansu u Zvezdi, to je Boriša – sedam godina": Čović objasnio odlazak Simanića

Predsednik crveno-belih ističe da je igrao kod šest različitih trenera, ali da nije mogao da se snađe

  • 7
Saša Obradović

Foto: ATA Images

Pričalo se da je jedan od najvećih talenata koji je ikada došao na prag Crvene zvezde, pa je mnoge samim tim iznenadila informacija da je klub pre nekoliko nedelja raskinuo saradnju sa Borišom Simanićem, koji je u međuvremenu počeo da trenira sa košarkašima Mege.

Talentat ovog igrača se nikada nije dovodio u pitanje, ali nikako nije uspevalo da dođe do napretka koji bi mu obzbedio prodor u prvu petorku. Ipak, sa crveno-belima je osvojio osam trofeja, a statistika kaže da je po jedan pehar dolazio na svakih 19 utakmica koje je odigrao u dresu kluba sa Malog Kalemegdana.

Treba istaći da je proveo manje minuta nego Čarls Dženkins za jednu sezonu u klubu, a uz to ima više osvojenih pehara nego Milenko Topić, Saša Obradović, Igor Rakočević i Milan Gurović zajedno. Deluje zaista pomalo paradoksalno, pa je o svemu rešio da se oglasi Nebojša Čović, glavni čovek kluba.

- Ako je neko imao šansu, to je Boriša Simanić - sedam godina. Znate, ja mogu da kažem da je jedan trener pogrešio, ali ovde je šest trenera radilo. Najviše je igrao kod Milana Tomića, u polufinalnim i finalnim serijama. Ne znam. Mislim da je na to dete izvršen pritisak spoljnih faktora, hteli su da svane pre nego što sviće i da je to dodatno izazvalo opterećenje. To nije prvi put da se tako nešto dešava u košarci, ne sa Borišom, koji je sjajan miran momak – rekao je Čović.

Svestan je sam predsednik Zvezde da u crveno-belom dresu nije lako igrati i razvijati se, jer je tempo ubitačan i nema toliko vremena za treninge između utakmica.

- Crvena zvezda nije klub gde je lako igrati, tu su veliki pritisci. Nije ni klub gde možete na konto rezultata da dajete šansu jednom, dvojici ili trojici igrača, da igraju jedan, dva ili tri projekta. Od nas se očekuje da imamo rezultat, nama niko ne priznaje da li ćemo igrače da razvijamo taj ili onaj način. Meni je savest čista zbog njega, jer je imao šansu, ali da mi je žao što je sve to tako prošlo – žao mi je. Očekujem da će on i posle svega, pošto je dobro obučen napraviti karijeru. Ja mu želim svako dobro – dodao je Čović.

Svestan je čelni čovek kluba sa Malog Kalemegdana da košarka danas služi za rešavanje egzistencijalnih potreba brojnih porodica, pa nije mnogo želeo da priča na tu temu.

- Košarka je poslednjih godina daleko od igre. Nažalost, košarka se koristi za rešavanje porodičnih i drugih pitanja. To je naša realnost i ja tu ne mogu da zamenim, samo sam tražio pravu meru. Mislim da su pritisci bili druge prirode. Mediji i javnost su pitali zašto nema ovakvu minutažu ili ne igra. Inače, Boriša nije pravio nikakve konflikte u klubu, naprotiv. Što se tiče mene kao predsednika, ja sam insistirao kod nekih trenera da se njemu da minutaža. probleme tokom boravka u Zvezdi. On je svojevremeno imao 'psihološke džepove' u koje je upadao, što nisu laki problemi kod njega kao mladog čoveka. On je specifičan dečko, bio je dosta zatvoren kada je došao, što je takođe bitan momenatzaključio je Čović.

Video: Predsednik Zvezde: Mnogo toga zavisi koliko će nam pomoći sponzori, ali i država

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ohoo

    30. mart 2021 | 09:36

    Igrao je kod Radonjica 5-6 minuta i ubacio 9 poena, Buducnost je ca Covicem jr. "razvalio"u finalu ABA a sada ce doci vreme da razvaljuje nas. I jos da kazem (posto decak igra 4 i 5 poziciju) bolji je od Kuzmica 100 puta.

  • Pravda

    30. mart 2021 | 10:10

    Pocelo je saopstenja I plac. Da li idete na f4 komplet sa kapitenom? Vidis da si svima u ABA dosadan I da ne mozes nametati svoja pravila, ignorisu te. Bokan ti nocna mora, a Milojin osmeh sanjas. Idi gledaj onu seriju o Slobi I seti se I svoje sramote, ako imas obraz

  • Lepi

    30. mart 2021 | 09:06

    Psiholog dr.Covic?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA