≫ 

Zvezda poražena od redovne mušterije: Crveno-beli nemoćni protiv bivše uzdanice i Olimpije iz Milana

Još jedan poraz tima sa Malog Kalemegdana, i to od onoga kojeg je redovno dobio

  • 48
KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: MN Press

Košarkaši Crvena zvezde poraženi su u 32. kolu Evrolige na svom terenu od ekipe Olimpije 93:72, a ekipa iz Milana je uspela protiv crveno-belih da slavi prvi put u istoriji.

Izabranici Dejana Radonjića su katastrofalno ušli u meč, jer nisu uspeli u uvodnih pet minuta da postignu koš, dok je gostujući kolektiv izgradio dvocifrenu razliku koju nije ispustio do kraja susreta.

Najzaslužniji za pobedu tima iz Milana bio je bivši Zvezdin igrač, Kevin Panter, koji je zabeležio 23 poena uz 3/3 za dva i čak 5/9 za tri poena uz 2/2 sa slobodnih bacanja.

U redovima srpskog predstavnika, Džordan Lojd je upisao 22 poena uz dva skoka i tri asistencije, dok je Ognjen Dobrić uz Amerikanca bio jedini igrač sa dvocifrenim učinkom, pošto je ubacio 14 poena.

Crveno-beli su uspeli samo da dobiju poslednju četvrtinu, ali tada je već bilo kasno, jer je Olimpija otišla predaleko.

Od prvog duela 2016. godine, Milano nije uspevao da ugrozi Zvezdu ni na domaćem, ni na gostujućem terenu, ali sada je pokazao svu svoju moć, te je zadržao ozbiljne šanse da se nađe u Top 8 Evrolige.

Sa druge strane, Zvezdi je ovo 22 poraz u ovogodišnjem izdanju elitnog evropskog takmičenja, te će ostati na pretposlednjem mestu sa dve pobede manje i tri utakmice više od Panatinaikosa koji je prvi sledeći na tabeli.

Pre meča:

Crveno-beli su odavno izgubili šanse da se nađu među osam najboljih u evropskoj eliti, ali će meč sa današnjim protivnikom služiti da se izbrusi forma za nastavak ABA lige.

Olimpija je u mini seriji od dva poraza u Evroligi i sada joj je već neophodna pobeda kako bi se održala u Top 8 zoni.

U poslednjem susretu pred meč sa Milanom, Zvezda je demolirala FMP sa 101:71, dok je Olimpija poražena od Venecije u italijanskom prvenstvu sa 69:63.

Ne leži tim sa Malog Kalemegdana baš najbolje italijanskom protivniku, naprotiv. Olimpija je redovna mušterija crveno-belih, nema nijednu pobedu u šest poslednjih međusobnih duela, a meč u novembru 2020. godine završen je 87:79 u korist našeg predstavnika.

Video: Jokić pregazio Bogdanovića u srpskom okršaju: Magične asistencije Somborca koje su srušile Atlantu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA