≫ 

Luda završnica Evrolige: Još pet timova u borbi za plej-of, Kokoškov bi mogao da bude "dželat" Reala

Pet klubova obezbedilo doigravanje, toliki ih se još bori za preostala tri mesta, Madriđani u teškoj situaciji

  • 5
fenerbahče Foto: MN Press

Još dva kola ostala su do kraja regularnogdela sezone u najkvalitetnijem evropskom košarkaškom takmičenju, i još tri upražnjena mesta za plasman u doigravanje.

Pet timova je dosad obezbedilo plej-of, to su Barselona, CSKA, Anadolu Efes, Fenerbahče i Armani, dok će preostala tri putnika biti poznata tek nakon poslednje runde koja, po svemu sudeći, donosi i veliku dramu u borbi za plasman među osam najboljih.

Trenutno, najveće šanse da se pridruže gorepomenutim ekipama, imaju Bajern (19-13), Baskonija (18-14) i Real Madrid (18-14), te Zenit (17-14) i Valensija (17-14), s tim da dva poslednjepomenuta tima imaju meč manje u odnosu na rivale sa kojima su u borbi za prolaz u plej-of.

Svoj zaostali meč Zenit igra protiv prežaljenog Panatinaikosa, a Valensija protiv Olimpijakosa, i realno je da se sa pobedama u ovim mečevima oba tima poravnaju na tabeli sa Realom i Baskonijom, što nam tek onda donosi neverovatno dramatičnu završnicu sezone.

Zenit bi vrlo lako mogao da se domogne plej-ofa iz prostog razloga što sva tri meča igra kod kuće gde može da računa i na pomoć publike, a osim Panatinaikosa, koji mu je i poslednji u tom nizu 12. aprila, ekipa Ćavija Paskvala dočekaće Asvel i Makabi.

bili beron Foto: MN Press

Dakle, ruski tim ima zaista lepu priliku da postigne najveći uspeh u evroligaškom takmičenju.

Blizu prolaska dalje je i Lučićev Bajern, kome i jedna pobeda garantuje sigurno mesto u doigravanju, a prvi naredni rival je Žalgiris koji je sa skorom 16-16 daleko od bilo kakve priče o prolasku u nokaut fazu. Dakle, trijumf nad Litvancima donosi Trinkijerijevom timu prolaz u "krem de la krem" društvo Evrolige.

Čini se da je u najtežoj poziciji od svih kandidata za prolaz veliki Real Madrid, kome jedino dve pobede daju nadu u prolaz dalje, ali te dve pobede tim Pabla Lasa ima da ostvari protiv Olimpijaksoa kod kuće i Fenerbahčea na strani. Dakle, Igor Kokoškov i njegov zahuktali tim, koji je već obezbedio prolaz u Top8, biće najveća prepreka Madriđanima i moguće poslednja stanica u Evroligi za ovu sezonu, sudeći prema formi oba tima poslednjih meseci.

Konačno, čini se da će se najveća bitka za prolaz, diraktan duel "biti ili ne biti", odigrati u Valensiji u poslednjoj rundi između istoimenog domaćeg tima i Baskonije, koja gazi sve pred sobom u poslednje vreme. Čak devet pobeda u prethodnih deset utakmica upisao je tim Duška Ivanovića, pa ekipu naših Kalinića i Marinkovića očekuje paklen zadatak protiv dobro poznatog rivala.

Ipak, pre toga, Baskoniju očekuje najteži mogući izazov, meč sa moćnim Efesom koji deli lekcije u Evroligi.

Sve u svemu, pred nama su dve nedelje velikih uzbuđenja u najjačoj ligi Evrope koja će svoj vrhunac, kao što je poznato, doživeti na završnom turniru u Kelnu.

Preostale utakmice ekipa koje se bore za još tri mesta u plej-ofu

Bajern (19-13): Žalgiris (K), Barselona (G)

Baskonija (18-14): Anadolu Efes (K), Valensija (G)

Real Madrid (18-14): Olimpijakos (K), Fenerbahče (G)

Valensija (17-14): Olimpijakos (K), Alba (G), Baskonija (K)

Zenit (17-14): Asvel (K), Makabi (K), Panatinaikos (K)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žardel

    31. mart 2021 | 14:24

    A Zvezda!?

  • Olimdar

    31. mart 2021 | 14:28

    Sve razumem ali gde je ovde FMP-2 u borbi zar Čović nije rekao samo vi nas pustite da igramo bez obzira što nismo prvi ali bićemo sigurno u top 8. Sada da ne grešimo dušu kada se okrene tabela osvojili visoko drugo mestao ko je igrao i to je nešto.

  • Milivoje vrati se

    31. mart 2021 | 14:31

    Kakve su kalkulacije za limenke?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA