≫ 

Nema Budućnosti bez defanzivnog skoka: Milojević bez polufinala Evrokupa, Podgoričani pali u Monaku

Šteta za plavo-bele i Milojevića, imali su priliku da odu dalje

  • 5
nikola ivanović Foto: MN Press

Košarkaši Budućnosti, koje sa klupe predvodi srpski strateg Dejan Milojević, eliminisani su u četvrtfinalu Evrokupa pošto su poraženi u neizvesnoj majstorici od strane Monaka sa 90:87. "Plavi" su vodili 1:0 u seriji, ali su "kneževi" uspeli da preokrenu i slave, a drugu pobedu su zasnovali na enormnom broju ofanzivnih skokova.

Podgoričani nikako nisu uspevali da zaštite svoj obruč, pa je domaći kolektiv tako sakupio velikih 19 skokova u napadu.

Sa druge strane, Monako je većinu susreta držao prednost, ali nikada dvocifrenu. Stvarili su tako pritisak, a na kraju i strahovali za pobedu, jer je Budućnost krađom dve uzastopne lopte Kobsa i Popovića uspeo u poslednjoj četvrtini da okusi prednost. Ipak, džoker "kneževa" bio je bivši igrač Crvene zvezde, Matijas Lesor, koji je na kraju bio najefikasniji igrač meča sa 24 poena uz šest skokova i jednu asistenciju. Leso je šuirao čak 12 slobodnih bacanja od čega je konvertovao 10.

Imala je Budućnost šansu do samog kraja susreta. U poslednjih pola minuta se ušlo sa -4 za podgoričku ekipu, Najt je imao priliku da završi meč, ali je napravio faul u napadu, tako da je ostala šansa gostima da za 13 sekundi nešto uradi. Odmah po izvođenju, Danilo Nikolić je pogodio trojku za samo -1 i počeo je znoj da obliva oba kolektiva, ne samo zbog fizičkih napora.

Nikolić je imao priliku posle poena Monaka da sa osam poena trojkom donese produžetak, ali nije uspeo da pogodi.

Na kraju, Džastin Kobs je u ekipi Budućnosti zabeležio 17 poena uz po četiri skoka i asistencije, Vili Rid je upisao poen manje. Kod domaćina, osim fenomenalne partije Lesora, pobedi je doprineo Najt sa dabl-dabl učinkom od po 12 poena i skokova.

U polufinale je prošao i Uniks iz Kazanja koji je takođe u majstorici bio bolji od Lokomotiva Kubanj sa 82:78.

Nije pomoglo gostima ni to što su njihova dva igrača, Hervi sa 22 i Kuzminkas sa 19 poena, bili najefikasniji na susretu. Sa druge strane, Smit je upisao 19 poena uz dva skoka i tri asistencije.

Tako će u polufinalu igrati Monako protiv Gran Kanarije, te Uniks protiv Virtusa koji predvodi Saša Đorđević.

Video: Brutalno zakucavanje na početku meča: Jokićev dabl-dabl, Denver dao 44 poena za četvrtinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA