≫ 

Zvezda slavila protiv Makabija: Pao "ponos Izraela" za čast crveno-belih

Beogradski predstavnik je prikazao fenomenalnu igru u drugom poluvremenu za pad gostiju iz Tel Aviva

  • 80
KK Crvena zvezda - KK Cibona Foto: ABA liga - KK Crvena zvezda mts

Hrabra igra i pobeda Crvene zvezde! Crveno-beli su u 32. kolu Evrolige uspeli da savladaju Makabi sa 76:64, a tim iz Tel Aviva je imao konstantnu prednost sve do sredine treće četvrtine kada je krenuo polako da tone pred domaćinom u Beogradu.

Ekipa sa Malog Kalemegdana ostvarila je i deseti trijumf u ovosezonskom izdanju elitnog evropskog takmičenja, pa i pored činjenice da ne postoji nikakva šansa za plasman u Top 8, prilično lepo je videti da je kolektiv koji predvodi Dejan Radonjić sposoban da se bori prsa u prsa sa najvećim klubovima Evrope.

Ovim porazom je i Makabi izgubio već tanku mogućnost da ode u plej-of i doigravanje za titulu Evrolige, iako je "ponos Izraela" diktirao tempo većim delom utakmice, ali su od treće deonice upali u jedan tobogan koji ih je odveo pravo do neuspeha.

Imao je Makabi više od igre samo u prvoj četvrtini. Držao je prednost, a to vođstvo mu je polako klizilo iz ruku, pa je do poluvremena bilo samo -1. Nakon toga, Zvezda preuzima palicu i kreće da rešava situaciju. Lojd je čovek koji je bio uvek prvi da preuzme odgovornost, iako mu nije išlo baš najbolje za tri poena, ali je prilično dobro rešavao sve unutar linije trojke, tako da je na kraju završio meč sa 21 poenom uz sedam skokova i četiri asistencije.

Amerikanca je ispratio Ognjen Dobrić koji je jedno atraktivno zakucavanje sa dve ruke sabrao u svojih 13 poena. Davidovac je dodao 11, a Noko 10 poena. Sa druge strane, najbolji je bio Dorsi sa 14 poena. Naturalizovani Grk je jedini bio koji je zadavao muke crveno-belima u poslednje dve deonice, a uz njega je zapaženu partiju pružio Brajant koji je ubacio 12 poena.

Crvena zvezda - Makabi 76:64 (15:21, 18:13, 20:11, 23:19)

Crvena zvezda: Hol 5, Lojd 21, Uskoković 6, Davidovac 11, Lazić 2, Radanov, Dobrić 13, Simonović 6, Jagodić-Kuridža 2, Kuzmić, Noko 10.

Makabi: Brajant 12, Vilbekin 6, Klin, Džons 6, Kalojaro, Koen, Kaspi 2, Dorsi 14, Dibartolomeo 3, Blejzer 2, Bender 9, Žižić 10.

4/4

40. minut (76:64) - Sjajna završnica crveno-belih - na svaku trojku protivnika, odgovoreno je istom merom. Jurnjava Makabiju ništa nije donela u poslednjih dva minuta, tako da je često gubio loptu, a u poslednje 24 sekunde i posmatrao Davidovca kako tapka loptu za konačni trijumf domaćina.

35. minut (61:54) - Lojd, po dosadašnjim iskustvima navijača Zvezde, svakako je čovek koji nedvosmisleno preuzima odgovornost kada se utakmica lomi. Još uvek nije skroz najjasniji pobednik, ali crveno-beli idu ka tome, upravo na gorivo Amerikanca koji ima za sada 19 poena i sedam skokova. Nisu mu išle trojke, pa je prvu pogodio upravo u ovoj sekvenci. Domaćin drži prednost.

3/4

30. minut (53:45) - Odbrana je zategnuta i to omogućava crveno-belima da nešto opuštenije ulaze u napade koji su mahom uspešni. Davidovac i Uskoković ulazima prave razliku, dok gosti masovno promašuju za tri poena u nadi da će brže stići do egala. Odlična pozicija za Zvezdu da ostvari trijumf u ovom meču.

25. minut (45:39) - Nastavilo crveno-belo svebuđenje, pa je posle 34. minuta igre, tim Dejana Radonjića stigao prvi put do prednost nakon što je Davidovac pogodio uz faul, a preslikanu akciju odradio je i Lojd već u narednom napadu kada je takođe pogodio 2+1. Mašina je nastavila rad sa krađom lopte Branka Lazića koji je i završio sa poenima nakon čega su gosti iz Tel Aviva morali na tajm-aut. Ovo ne liči na beogradski tim iz prve četvrtine i to je pozitivna informacija.

2/4

20. minut (33:34) - Sada to mnogo bolje izgleda i u ofanzivi i u defanzivi Zvezde. Makabi je postigao samo dva poena za čitavih pet minuta, dok je povratak pokrenuo Ognjen Dobrić koji se ustremio sa spoljne linije i sa obe ruke zakucao pored centarskog para protivnika. Suzbili su i ubojite napade gostiju crveno-beli i sada je borba ponovo u egalu.

15. minut (21:32) - Ne uspevaju crveno-beli da konsoliduju redove, a to ima za epilog dvocifrenu razliku protivnika. Ante Žižić je sa četiri vezana poena pridodao muku u reketu, pa i pored prilično solidnih partija Lojda i Hola, Zvezda je u priličnom minusu

1/4

10. minut (15:21) - Drže gosti iz Tel Aviva prednost, iako su prerano ušli u bonus. Ne koristi Zvezda prednost u reketu, Kuzmić se ne snalazi baš najbolje, dok to odlično čini brzinom Bender sa druge strane i za sada je uz Lojda najefikasniji sa pet poena. Užasna je trenutno realizacija za dva domaće ekipe, te može biti samo bolje (1/12). Svi ostali poeni su postignuti sa linije za tri poena ili one za slobodna bacanja.

5. minut (6:7) - Dobro su crveno-beli otvorili susret, Hol i Lojd su pogodili za tri, ali su posle tri minuta posta i gosti odgovori, te preokrenuli prilično solidan minus vrlo brzo.

1. minut (0:0) - U startnoj petorci Zvezde nalaze se: Davidovac, Lazić, Radanov, Rit i Uskoković. Sa druge strane, suprotstaviće im se Bender, Blejzer, Kline, Dibartolomeo i Dorsi.

Pre meča:

Tim Dejana Radonjića u poslednjoj rundi elitnog evropskog takmičenja poražen je od Olimpije u Milanu sa 93:73, dok su Izraelci na svom trenu odigrali jednu dobru, ali krajnje iscrpljujuću utakmicu protiv Barselone koju su na kraju rešili u svoju korist nakon produžetaka sa 99:94.

Makabiju su ostale još veoma tanke teoretske šanse da se plasira u Top 8 Evrolige, dok je za Zvezdu taj voz odavno prošao i sada igra za čast i eventualno pomeranje sa pretposlednje pozicije.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegov tim protiv Makabija u 33. kolu Evrolige mora da odigra čvršće u odbrani za razliku od meča sa Milanom u kojem su crveno-beli glatko poraženi.

Video: Zvezda želi da zaboravi poraz u Podgorici: Crveno-beli dominiraju, +16 na poluvremenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    1. april 2021 | 22:25

    Imamo vise pobeda u Evroligi nego crno bela beda od ekipice, koja je jedva ostala u ABA.

  • Ja...RS

    1. april 2021 | 23:08

    Mozes misliti koliko su glodari losi kada smo ih ovako tanki tri puta deratizovali ove sezone 😂😂😂

  • Jović

    1. april 2021 | 23:05

    Čestitke Radonjiću i momcima. Nema veze,biće bolje sledeće sezone. Poz sa Severa. Mali Kalemegdan čeka Evroligu i sledeće godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA