≫ 

Jokić u prvoj brzini: Nikola odigrao najslabiju partiju sezone, ali Klipersi ipak pali pred Denverom

Podigao je Nikola lestvicu i navikao nas na konstantan dabl-dabl, a neretko i tripl-dabl učinak

  • 1

Košarkaši Denvera zabeležili su neverovatno bitnu pobedu u NBA noći između četvrtka i petka pošto su u Los Anđelesu bili bolji od Klipersa rezultatom 101:94. Ono što je iznenađujuće je to što je Nikola Jokić, i pored uspeha Nagetsa, prikazao verovatno i najslabiju partiju ove sezone.

Podigao je Nikola lestvicu i navikao nas na konstantan dabl-dabl, a neretko i tripl-dabl učinak, pa svako jutarnje buđenje samo je mehanika pre provere koliko je mladi Somborac bio dobar i koliko jako su cifre u svim kolonama ispunjenje.

Ipak, sada to nije bilo impozantno, jer je srpski centar ubacio 14 poena, što mu je drugi najgori košgeterski rekord ove godine shodno tome da je samo jednom zabeležio manje - protiv Lejkersa pre mesec dana (13 poena).

Jokić je uz 14 poena dodao i po sedam skokova i asistencija, te je i u tom segmentu veoma blizu slabog performansa protiv "jezerdžija". Slabog ako imamo u vidu da je glavni favorit za titulu MVP-a.

Svakako, pored svih sjajnih utakmica i monstruoznih brojki ove sezone, niko neće uzeti Jokiću za zlo predstavu ispod njegovih mogućnosti. Meč je za završio sa 4/13 za dva, 2/3 za tri i verovali ili ne, bez ispaljenog slobodnog bacanja.

Kao što je i rečeno, prvi put u sezoni je ekipa morala da nosi Jokića, a ne obrnuto, pa je tako Džamal Marej bio najefikasniji u ekipi Nagetsa sa 23 poena uz osam skokova i dve asistencije, dok je Majkl Porter Džunior dodao tri poena manje uz četiri skoka i jednom asistencijom.

Kavai Lenard je bio jedini igrač na terenu koji je uspeo da dođe do dabl-dabl učinka, ali njegovih 24 poena i 12 skokova nije bilo dovoljno da se Klipersi izvuku iz sosa.

Upravo je Denver taj koji je sada prvi do Klipersa koji zauzimaju treću poziciju na Zapadu, a tim iz Los Anđelesa ima dve pobede, ali dve utakmice više od ekipe iz Kolorada.

Video: Brutalno zakucavanje na početku meča: Jokićev dabl-dabl, Denver dao 44 poena za četvrtinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    2. april 2021 | 18:57

    Dobar je tekst,a ucinak Nikole Jokica za njegov tim je nemerljiv.Ako ga posluzi zdravlje bice MVP vec ove sezone!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA