≫ 

Valensija posle "-18" ostala u igri za plej-of, Kalinić blistao, nazire se drama za doigravanje!

Četiri tima i dalje u konkurenciji za preostala dva mesta

  • 0
nikola kalinić Foto: MN Press

Košarkaši Valensije uspeli su, ni sami ne znaju kako, da se podignu iz nokdauna u Berlinu i preokrenu utakmicu protiv Albe, za trijumf 90:86 koji ih ostavlja u trci za plasmanom u plej-of Evrolige.

Gosti su i ovaj meč, kao i prethodni protiv Olimpijakosa odigrali "kriminalno" u prvom poluvremenu, ali su ovog puta uspeli da dođu do pobede iako su u povoju druge deonice gubili 18 poena - 35:17.

Ipak, sa protokom vremena španski tim je uspeo da se pregrupiše i do kraja odigra sjajan meč, uz najbolje role Klemena Prepeliča i našeg Nikole Kalinića.

Slovenac je bio najefikasniji akter meča sa 24 poena, za tri je gađao 5/7, dok je Kalinić pružio još jednu odličnu "ol-raund" partiju za 30 minuta u igri - najviše od svih saigrača. Srpski reprezentativac u sttaističke kolone uneo je 17 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Vrlo važan deo trijumfa Valensije bio je i Derik Vilijams sa 15 poena od kojih je nekoliko bilo u samoj završnici, kada su gosti održali minimalnu razliku.

Valensija posle ove pobede ima skor 18-15, koliko i Baskonija, dok Real i Zenit imaju 18-14 i trenutno su bliži tome da popune preostala dva mesta koja vode u plej-of. U poslednjem kolu Valensija će dočekati Baskoniju mada ni jedniam ni drugima trijumf u tom meču ne garantuej prolaz.

Real večeras ima priliku da ode kroak dalje ka tom cilju protiv Olimpiajkosa, a Zenit je protiv Asvela napravio takođe veliki korak u tom pogledu. Ruski tim, koji ima meč manje u odnosu na konkurente, dekalsirao je francuskog rivala sa 87:53.

Bili Beron je u i u ovom trijumfu bio inspirisan i precizan, bio je prvi strelac ekipe uz Holinsa sa 15 poena.

Evroliga, 33. kolo

Baskonija - Anadolu Efes 101:11 (posle produžetka)

Panatinaikos - Armani 86:83

Bajern - Žalgiris 71:70

Crvena zvezda - Makabi 76:64

Petak

CSKA - Himki 97:72

Zenit - Asvel 87:53

Alba - Valensija 86:90

Fenerbahče - Barselona 73:82

Real Madrid - Olimpijakos 21:00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA