≫ 

Bogdan "sipa" i ne staje: Nova vrhunska partija Srbina, "ubio" je Pelikanse sa šest trojki

Ne posustaje Bogdanović, kao ni njegovi Hoksi

  • 9
bogdan bogdanovic Foto: Tanjug/Ap

Gazi Bogdan, gazi i Atlanta ka plej-ofu, i deluje da su Hoksi i srpski šuter savršen spoj kako vreme odmiče. Samo dan posle najbolje poenterske partije od trejda u Džordžiju, protiv Sparsa kojima je ubacio 28 poena, Bogdan je zablistao i protiv Nju Orleansa sa 26 poena u laganoj pobedi svog tima rezultatom 126:103.

Možda i najbolju "olraund" partiju srpski bek je zaokružio sa 7 asistencija i 7 skokova, uz sjajan šut za tri poena - 6/11.

Bila je ovo 25. pobeda tima Nejta Mekmilana, uz 24 poraza, pa je i dalje visoko rangiran u istočnoj konferenciji, trenutno peti u tesnoj trci za doigravanje.

bogdan bogdanovic Foto: Tanjug/Ap

Definitivno će na tom putu Bogdan biti jak audt za Atlantu s obzirom na to da iz meča u meč igra sve bolje što potvrđuju i njegove brojke u poslednja tri meča: 22, 28, 26! Istina, Hoksima je bio olakšan put do novog trijumfa jer je domaći sastav igrao bez čak četvorice startera, među kojima su bili i prve zvezde tima Zajon Vilijamson i Brendon Ingram.

Sa takvim rivalom Atlanta zaista nije smela da dopusti kiks, mada je slomila rivala tek u furioznoj trećoj deonici u kojoj je postigla ovosezonski rekord, 37 poena. Do poluvremena, rezultat je bio 55:54 u korist kasnijeg pobednika.

- Momci su samo profesionalo pristupili utakmici od poluvremena, hteli smo zaista da odigramo rudarski do kraja i na najbolji način stavimo tačku na ovu napornu turneju - rekao je Mekmilan nakon meča.

Vredi reći da je i Atlanta igrala bez nekolicine udarnih napadačkih aduta, poput Janga, Kolinsa, Galinarija, Rediša, Dana i Hantera, pa time i ova pobeda za koju je u velikoj meri zaslužan naš košarkaš ima dodatnu težinu.

Pored Bogdanovića, najveći doprinos trijumfu dali su Kevin Huerter sa 26 poena i prekaljeni Lu Vilijams sa 19. Podsećamo da je Lu nedavno stigao u trejdu za Režona Ronda iz Los Anđeles Klipersa. I ovog puta je opravdao reputaciju "večitog" najboljeg šestog igrača lige.

REZULTATI

Toronto - Golden Stejt 130:77

Boston - Hjuston 118:102

Njujork - Dalas 86:99

Indijana - Šarlot 97:114

Memfis - Minesota 120:108

Nju Orleans - Atlanta 103:126

Juta - Čikago 113:106

Finiks - Oklahoma 140:103

Portland - Milvoki 109:127

Sakramento - Los Anđeles Lejkers 94:115

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Poništeni koš Bogdanovića u poslednjim sekundama koji je mogao da reši dramu produžetaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA