≫ 

Pokuševski sad već igra kao mator: Srpski tinejdžer blistao u porazu protiv moćnih Sansa

Još jedna sjajna utakmica za našeg "rukija"

  • 4
aleksej pokuševski Foto: Tanjug/Ap

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski (19), podsećamo - najmlađi igrač u NBA, odigrao je još jednu sjajnu partiju za svoju Oklahomu koju je garnirao sa 20 poena i četiri trojke iz šest šuteva. Tander je ipak bio tek malo jači sparing rival za zahuktale Finiks Sanse koji su u Arizoni potukli goste rezultatom 140:103!

Podmlađena Oklahoma jednostavno nije dorasla rivalu nakrcanom iskustvom i super zvezdama poput Bukera i Pola, uz sjajne Ejtona, Kraudera i Šarića koji su, bez ikakve dileme, u krugu favorita za osvajanje NBA šampionata.

Vratimo se na Pokuševskog...

Ovo je našem košarkašu bila druga vezana utakmica u kojoj je imao 20+ poena. Prethodno, 21 je ubacio Daalsu i definitivno potvrdio svoj veliki potencijal u svojoj "ruki" sezoni. Očit je i napredak u šutu za "Pokua" koji mu je bio najveći problem u povoju sezone, međutim sada je i u tom segmentu sve bolji.

Pokuševski mnogo doprinosi ekipi ne samo u poenterskom smislu, jer je njegov pregled igre ono što upotpunjuje njegov talenat. Protiv Finiksa je bio prvi asistent ekipe sa četiri produktivna dodavanja saigračima, a u statističke kolone upisao je i 5 skokova.

Oklahoma u ovosezonskom "ribildingu" veliki prostor daje supertalentovanim mladim igračima, a osim Pokuševskog u poslednje vreme briljira i Francuz Teo Maledon, koji je Sansima isporučio rekordnih 33 poena.

Ipak, to nije bilo dovoljno Oklahomi ni da priđe blizu rivalu kojeg je do pobede autoritativno vodio Devin Buker sa 32 poena. Kris Pol je dodao 17 i 11 asistencija, a identičan broj poena upisali su Bridžis i Džonson.

Sansi su tako nastavili da prate Jutu na Zapadu, popravili su skor na 34-14, i polako počinju da se izdvajaju na drugoj poziciji.

REZULTATI

Toronto - Golden Stejt 130:77

Boston - Hjuston 118:102

Njujork - Dalas 86:99

Indijana - Šarlot 97:114

Memfis - Minesota 120:108

Nju Orleans - Atlanta 103:126

Juta - Čikago 113:106

Finiks - Oklahoma 140:103

Portland - Milvoki 109:127

Sakramento - Los Anđeles Lejkers 94:115

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA