Milojević prvi put igra protiv Mege: "Jovanović je sjajno uradio posao, ne bežimo od uloge favorita"

Dve ekipe odigraće sutra svoj duel u jutarnjem terminu

  • 2
dejan milojević Foto: MN Press

Košarkaši Budućnosti dočekaće sutra Megu u matine terminu od 12.00 časova u Podgorici. Duel sam po sebi biće specifičan po tome što će Dejan Milojević po prvi put igrati protiv svog nekadašnjeg kluba u kojem je proveo gotovo čitavu deceniju.

Podgoričani jesu favoriti da odnesu pobedu na ovom susretu, naročito uzimajući u obzir činjenicu da je Mega izgubila šanse da se nađe u plej-ofu. No, bez obzira na to, Milojević poziva na oprez, istakavši da je njegov bivši klub najpozitivnije iznenađenje dosadašnjeg toka sezone u ABA ligi.

- Mega je najprijatnije iznenađenje. Može da se pohvali odličnim partijama i rezultatima u sezoni koja je u toku, opet je afirmisala veliki broj mladih igrače. Vlada Jovanović je sjajno uradio posao ove godine. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i motivisani na putu ka ostvarenju cilja, a to je pobeda. Ne bežimo od uloge favorita, objektivno smo kvalitetnija ekipa, ali da bi pomenuti kvalitet došao do izražaja, energija i stepen agresivnosti u odbrani, moraju da budu na izuzetno visokom nivou – istakao je Milojević.

Koliko je Mega opasan rival, govori podatak da je savladala Budućnost u prvom njihovom međusobnom dvoboju ove sezone. Tada je na klupi Podgoričana sedeo Petar Mijović, a pobedu Ružičastima doneo je Filip Petrušev ubacivši ukupno 23 poena.

Aktuelni trener Mege, Vlada Jovanović rekao je da će biti jako teško ponoviti sličnu partiju u Podgorici, za šta će biti potrebna koncentracija tokom svih 40 minuta.

- Radi se o jako dobrom timu koji igra zaista sjajno. Dejan Milojević radi odličan posao, u ABA ligi su u kontinuitetu vezali jako kvalitetne utakmice. Protiv Zvezde u Podgorici su pokazali da su u dobroj formi, u Evrokupu su stigli do četvrtfinala gde su napravili brejk protiv Monaka i bili vrlo blizu plasaman u polufinale. Oni će sada svu svoju energiju i koncentraciju prebaciti na ABA ligu da ostvare što bolji rezultat, u užem su krugu kandidata za osvajanje lige i sigurno je da možemo da očekujemo jednog jako motivisanog protivnika – dodao je Jovanović.

Mega je trenutno na skoru od 14 pobeda i devet poraza, dok Podgoričani imaju 17-3 i trenutno ciljaju ka prvom mestu u ABA ligi. Utakmicu će suditi slovenačko-bosanska trojka u sastavu: Sašo Petek, Matej Špendl i Ernad Karović.

Video: Džons predao pobedu Zadranima u ruke, Borac sve bliži da zauzme mesto u plej-autu ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA