≫ 

Bobi Marjanović dočekao svojih "pet minuta" u Dalasu, dao 15 poena, upisao "dabl-dabl"

Dalas lako sa Vašingtonom, srpski centar jedan od najboljih

  • 2

Za Bobana Marjanovića i dalje važi da ako igra, odigra sjajno, ali treba se u Dalasu izboriti za veću minutažu u jakoj konkurenciji. Meč sa Vašingtonom bila je idealna prilika da mu trener Rik Karlajl pruži šansu.

U odsustvu Kristapsa Porziginsa, srpski centar je dobio priliku od starta protiv Vizardsa i naravno iskoristio je kao i obično kad je dobije - ubacio je 15 poena i uhvatio 12 lopti u laganoj pobedi Mevsa 109:87. Bobi je izjednačio svoje najbolje poentersko izdanje pošto je 15 poena ubacio u Hjustonu u februaru.

Bobi je prikazao široku lepezu poteza, pogađao u reketu, van reketa, 5/11 je gađao iz igre, imao i jedan neprecizan šut za tri, pogodio 5/6 slobodnih bacanja, ostavio vrlo dobar utisak, na kraju krajeva bio je četvrti strelac tima.

Luka Dončić je vodio igru gostiju, meč je završio sa 26 poena, 8 skokova i 6 asistencija, Džejlen Branson je sa klupe doprineo sa 19 poena, Tim Hardavej Džunior ubacio je 16, a Italijan Nikolo Meli 10 kao starter.

Inače, Dalas je ovaj meč dobio između ostalog sjajnoj odbrani u drugom poluvremenu u kojem je primio samo 40 poena, što je za NBA standardne zaista odličan učinak. Valja reći da su Vizardsi igrali bez najboljeg strelca Bredlija Bila, otud i slabija napadačka partija.

luka dončić Foto: Tanjug/Ap

Rasel Vestbruk je u odsustvu Bila prednjačio sa 26 poena, Robin Lopez i Raul Neto, prvi sa 18, drugi sa 16 poena, sa klupe su bili alternativa nešto slabijem izdanju većine startera među kojima su bili Deni Avdija i Davis Bertnas. Bivši Partizanov trojkaš ubacio je 11 poena, a mlađani Avdija 9.

Dalasu je ovo bila 27. pobeda, ima i 21 poraz, i učvrstio se na sedmoj poziciji na Zapadu, između bolje plasiranog Portlanda i San Antonija koji je jedno mesto iza.

Vašington će ove sezone teško do ple-ofa, tek je 12, na tabeli Istoka sa 17 pobeda i 32 poraza.

REZULTATI

Vašington - Dalas 87:109

Detorit - Njujork 81:125

Majami - Klivlend 115:101

Filadelfija - Minesota 122:113

San Antonio - Indijana 133:139

Juta - Orlando 137:91

Portland - Oklahoma 133:85

Sakramento - Milvoki 128:129

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Tandem snova: Zakucavanje Bobija Marjanovića nakon odlične asistencije Dončića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    4. april 2021 | 08:05

    Нико боље није профитирао од своји глупости као он ,, играч о бодова само једна обична Маскота!са којом се спрдају

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA