≫ 

Bjelici baš prija Majami, odigrao je najbolji meč za viceprvake NBA

Srbin imao važnu ulogu u pobedi nad Klivlendom

  • 3
nemanja bjelica Foto: Tanjug/Ap

Majami je u Nemanji Bjelici definitivno dobio veoma bitnog igrača u rosteru, onaj deo slagalice koji će trener Erik Spolestra i te kako umeti da upotrebi u napadu na novo finale. Srpski košarkaš, koji je, podsećamo, nedavno trejdovan iz Sakramenta, odigrao je najbolji meč od dolaska u tabor Hita - postigao je 10 poena, podelio 5 asistencija i upisao 7 skokova u pobedi nad Klivlendom 115:101.

I sve to za 24 minuta koliko je dobio od Spoelstre ovog puta. Ono što je takođe važno napomenuti je sloboda koju Bjelica ima u igri u prilikom uzimanja šuteva, deluje kao da je već dugi niz godina deo Majamija, što će i te kako pomoći našem košarkašu da lakše prebrodi prilagođavanje na novu sredinu

Beli je iz igre ukupno šutirao 4/10, za tri 1/5, sa bacanja nije bio toliko siguran, 1/3, ali sve u svemu je ostavio pozitivan utisak u svom četvrtom meču za Hit.

Prethodno je Golden Stejtu ubacio 8 poena, pre toga, u prva dva meča za Majami, bio je bez poena protiv Indijane i Njujorka.

Inače naš košarkaš je bio jedan od sedmorice "dvocifrenih" kod Majamija. Najefikasniji su bili Adebajo i Robinson sa po 18 poena, iskusni Ariza i Batler su dodali po 15 kao starteri, Dragić je "sa klupe" imao 13, a Tajler Hiro 10.

Kod gostiju, već po navici, Kolin Sekston je bio daleko najbolji od ostalih, ovog puta sa 26 poena.

Taurean Prins je ubacio 19, Okoro 17...

Majamiju je ovo bila 50. utakmica u sezoni, malo je iznad 50 posto uspešnosti u odnosu pobeda i poraza (26-24) i trenutno je peti na Istoku gde će do kraja biti žestoka borba za što bolje pozicioniranje pred plej-of.

Klivlend "nema tih problema" jer se već sada može reći da je otpisan za bilo kakvu priču o plasmanu u doigravanje. Sa 17 pobeda i 32 poraza trenutno je pretposlednji tim u istočnoj konferenciji.

REZULTATI

Vašington - Dalas 87:109

Detorit - Njujork 81:125

Majami - Klivlend 115:101

Filadelfija - Minesota 122:113

San Antonio - Indijana 133:139

Juta - Orlando 137:91

Portland - Oklahoma 133:85

Sakramento - Milvoki 128:129

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Nije pametno ostavljati Bobija samog na poludistanci: Centar Vašingtona je to shvatio na bolan način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA