Trinkijeri na pragu produžetka ugovora sa Bajernom: "Imali smo sreće što je došao kod nas"

Direktor Bavaraca hvali italijanskog stručnjaka i njegovu strast vođenja ekipe

  • 6
Andrea Trinkijeri, Ilija Belošević Foto: Marko Jovanović

Fantastičan uspeh napravio je Andrea Trinkijeri na klupi minhenskog Bajerna i to odmah po odlasku sa klupe Partizana tokom prethodnog leta. Nemački sastav uspeo je da se domogne mesta među najboljih osam u elitnom takmičenju, a mnogi smatraju da je to upravo zbog načina vođenja ekipe na čijem je čelu bio italijanski stručnjak.

Zbog svega toga, Bavarci žele da sednu za pregovarački sto sa Trinkijerijem. Hoće da on ostane tu i u budućnosti, pošto je pred početak nove takmičarske godine potpisao samo jednogodišnji ugovor sa Nemcima, što znači da bi već za koji mesec mogao da ode.

- Obe strane su se tokom (prošlog) leta dogovorile da se prvo fokusiraju na ovu sezonu. Posledica toga je da smo na dobrom putu. Posebno nam se sviđa njegov detaljan i strastven rad. Kroz naše razgovore sam stekao utisak da mu se u Minhenu dopada. Mislim da nismo jedina strana koja želi da razgovara o nastavku zajedničkog rada po završetku sezone – istakao je za sajt Bajerna neko ko je najpozvaniji da priča o daljoj saradnji, a to je Herbert Hanjer, direktor kluba.

On je detaljnije i podrobnije objasnio kako je Trinkijeri na kraju završio na klupi Bavaraca, odnosno kako je došlo do mimoilaženja sa Partizanom.

- Prošlog leta su Marko Pešić (generalni menadžer) i Danijele Bajezi (sportski direktor) analizirali šta treba da poboljšamo i da uradimo drugačije. Složili smo se da želimo tim da učinimo atraktivnijim, atletskijim i agresivnijim. Njima je bio potreban odgovarajući glavni trener. Odabrali smo Andreu između nekoliko kandidata. Danas možemo da priznamo da smo imali sreće što smo napravili apsolutno pravi izbor – dodao je Hajner.

Ono što se direktoru Bajerna posebno sviđa jeste borbeni duh koji je Trinkijeri usadio u košarkaše ovog kluba. Ističe da odavno nije video da se neko tako strastveno bori na terenu. Zbog toga cilja i na Fajnal for.

- Mnoge utakmice smo dobijali u trećoj i četvrtoj četvrtini. Protiv Žalgirisa smo obezbedili trijumf u poslednjim sekundama. Karakter trenera koji je uklopljen u ovaj tim je idealan za Bajern. U plej-ofu može svašta da se dogodi. Verujem da je ovaj tim sposoban da pobedi u bilo kojoj utakmici. Ali čak i ako ne budemo uspešni u četvrtfinalu, ovaj tim može da bude izuzetno ponosan na dostignuća ove sezone. Niko to ne može da mu oduzme – veoma je optimističan aktuelni direktor Bavaraca.

U zaključku kaže da se mora razmišljati i o budućnosti. Kao da je želeo da kaže da je samo ostalo da se produži ugovor sa Trinkijerijem, kako bi sve definitivno došlo na svoje mesto.

- Kratkoročni uspeh nije moja stvar. Kada gradite tim poput našeg, morate da razmišljate dugoročno – podvukao je Hajner.

Video: Najbolji trenuci utakmice KK Partizan i KK Krka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA