≫ 

Pokuševski umalo do rekorda karijere, a Oklahoma ni blizu pobede, Dončić bez Bobija zasvirao džez

Pokuševski je proveo više od pola sata na terenu, zabeležio je 19 poena, što je vrlo blizu njegovom ličnom rekordu u najboljoj košarkaškoj ligi na svetu

  • 0
Aleksej Pokuševski Foto: Tanjug/AP

Srpski internacionalac Aleksej Pokuševski odigrao je odličnu partiju protiv Detroita, ali njegova Oklahoma nije imala nikakve šanse da u NBA noći između ponedeljka ostvare bolji rezultat protiv Pistonsa koji su slavili sa 132:108.

Pokuševski je proveo više od pola sata na terenu, zabeležio je 19 poena, što je vrlo blizu njegovom ličnom rekordu u najboljoj košarkaškoj ligi na svetu, a uz to je dodao četiri skoka i dve blokade.

Tako je Aleksej sa 6/17 za dva, 2/6 za tri i 1/1 sa slobodnih bacanja završio meč, a iz titule najboljeg strelca svoje ekipe, jasno je da je mladi Srbin morao da preuzme sve na svoja leđa shodno tome da je u Tanderima bolnička klupa prilično dugačka.

Nisu mogli da pomognu Horford, Dort, Gildžijus Aleksandar Hol, pa je Detroit uz raspoloženog Džeremija Granta koji je upisao 21 poen uz po pet skokova i asistencija uspeo da slavi na ovom gostovanju u Oklahomi.

Dalas je na svom terenu uspeo da obori vodeći tim na Zapadu. Maveriksi su slavili protiv Jute Džez sa 111:103, a protagonista ove bitne pobede bio je Luka Dončić koji je sa 31 poenom uz devet skokova i osam asistencija umalo došao do tripl-dabl učinka.

Bobana Marjanovića nismo imali prilike da vidimo ovoga puta na terenu, dok je čast Jute branio Majk Konli, ol star igrač, koji je zabeležio 28 poena, ali nije imao pomoć saigrača koji ga nisu ispratili.

Bruklin je, po povratku Džejmsa Hardena u sastav, na mišiće uspeo da savlada Njujork Nikse sa 114:112, Minesota je blago iznenadila Sakramento sa 116:106, fenomenalnu partiju je odigrao Garland u gostujućoj pobedi Klivlenda protiv San Antonija (125:101).

Toronto je sjajnim drugim poluvremenu uspeo da preokrene i trijumfuje protiv Vašingtona sa 103:101, dok je u veoma efikasnoj utakmici Finiks odneo pobedu iz Hjustona rezultatom 133:130.

Video: Poništeni koš Bogdanovića u poslednjim sekundama koji je mogao da reši dramu produžetaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA