Priznanje za Filipa Čovića: Košarkaš FMP-a proglašen za MVP-ja 24. kola ABA lige

Završio je ispred Nikole Ivanovića i Filipa Petruševa po ostvarenom indeksu

  • 0
Filip Čović FMP Foto: FMP

Sjajna partija koju je sinoć pružio protiv Mornara u važnoj pobedi FMP-a (94:92) donela je Filipu Čoviću još jedno laskavo priznanje. Košarkaš ekipe iz Železnika proglašen je za najkorisnijeg igrača minulog 24. kola ABA lige, koje je bilo nekompletno zbog neodigravanja susreta Cedevita Olimpija – Crvena zvezda zbog problema sa koronavirusom.

Košarkaš FMP-a je na meču sa Mornarom došao do 32 indeksna poena, a to je zaslužio time što je postigao čak 26 poena uz šest skokova i osam asistencija. Šutirao je 3/7 za dva poena, 4/11 za tri, a sa linije slobodnih bacanja imao je 8/10. Uz to, imao je tri ukradene, ali i dve izgubljene lopte.

Glavni konkurenti Filipu Čoviću za titulu najkorisnijeg bili su Nikola Ivanović iz ekipe Budućnosti, koji je imao samo jedan indeksni poen manje, postigavši ukupno 20 poena protiv Mege uz tri skoka, šest asistencija i dve ukradene lopte. Vrlo dobru partiju na tom meču prikazao nam je i Filip Petrušev kod gostiju, koji je sa 30 indeksnih poena zauzeo laskavo treće mesto u ovom kolu. On je imao 28 poena, deset skokova i tri asistencije, a baš kao Ivanović uspeo je da ukrade dve lopte.

Ovo je prvi put ove sezone da je Čoviću pripala nagrada za najkorisnijeg ove sezone, a najviše puta je za MVP kola ove sezone bio Filip Petrušev, ukupno tri puta. Sledi nekoliko košarkaša koji su dva puta dolazili do priznanja, među kojima su Ognjen Jaramaz, Marko Simonović (Mega), Džejkob Pulen, Činanu Onaku i Jaka Blažič.

Video: Binturongovo proročanstvo: Biće iz dvojke u keca!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA