FMP uložio primedbu posle poraza od Partizana: Ne znamo pravila pod kojima se igrala utakmica

Sve to može se videti na zapisniku koji su morali da potpišu učesnici meča po njegovom završetku

  • 23
KK Partizan - KK FMP Železnik Foto: ABA liga - KK Partizan NIS

Košarkaši FMP-a doživeli su veoma težak poraz od Partizana u Hali sportova na Novom Beogradu (97:74) i može se reći da ni u jednom trenutku nisu delovali kao ekipa koja bi sa meča mogla da odnese bodove.

Međutim, ono što dodatno privlači pažnju jeste da je tim iz Železnika uprkos teškom neuspehu na gostovanju crno-belima odlučio da priloži zvaničnu žalbu delegatu utakmice koji su potpisali Radoš Šešlija, kapiten ekipe i najverovatnije još jedan član delegacije, što se ne može u potpunosti rastumačiti.

Košarkaši FMP-a nisu imali nikakvu konkretnu primedbu na suđenje ili svog rivala, već se pitaju koja su to pravila i propozicije pod kojima se ova utakmica igrala, kao i da li su ona pravno validna, verovatno pozivajući se na odloženu Skupštinu ABA lige koju je sazvao Dragan Bokan, a onda i novozakazanu koju je utvrdio upravo predsednik tima iz Železnika.

- Stavljamo primedbu, jer ne znamo pravila pod kojim se igrala utakmica (bylaws, propozicije, disciplinski sudija, kontrolori). Usvojena pravila su neprecizna i nejasno je da li su pravno validna – napisao je neko od članova ekipe u polju za protest.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Tegeltija Vladan (@tegeltijavladan)

Ostaje da vidimo na koji će način ABA liga uopšte reagovati na navedeni protest FMP-a i da li će se Disciplinski sudija Saša Pavličić-Bekić oglasiti ovim povodom, ali jasno je da se situacija u ABA ligi ovim samo dodatno zakuvava pred završnicu.

Video: Ko će jače da otkine obruč: Mika uzdrmao konstrukciju, ali je odmah uzvratio Lazarević!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedno pitanje

    8. april 2021 | 19:00

    A jel pravno validan odnos između Fmp1 i Fmp2? Ko o cemu...

  • Borko

    8. april 2021 | 21:03

    Zaboravili da unesu u zapisnik gde je bio tatin sin u drugom poluvremenu, mora da je otisao da se zali tati i da ga moli za saopstenje

  • Bob

    8. april 2021 | 19:44

    Komunisticki otpad na krilima privatizacije nasao da prica o regularnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA