≫ 

Real Madrid preskočio Kokoškova i uhvatio poslednji voz za plej-of, Nedović odličan u porazu PAO-a

Nije ovo bila sjajan i bajan regularni deo sezone za Kraljeviće, ali na kraju će se boriti za Fajnal For

  • 0
Valter Tavares, KK Real Madrid Foto: MN Press

Čekao je Real Madrid sve do poslednjeg kola, ali je na kraju uvatio kartu za plasman među najboljih osam. Teško da je iko očekivao da će njihov večerašnji rival to uspeti da učini pre njih nakon katastrofalnog starta sezone, ali je tim Igora Kokoškova uverio sve da će biti nezgodan takmac u plej-ofu. Večeras, doduše, u meču bez takmičarskog motiva nisu mnogo toga pokazali, pa su Madriđani odneli lak trijumf – 67:93.

Već u prvoj četvrtini je bilo jasno da ćemo u Istanbulu gledati jednosmernu ulicu. Tim Pabla Lasa je na teren istrčao sa mnogo većom energijom, želeći da što pre obezbedi komotnu prednost i ne dovodi sebe u neku nezgodnu situaciju. Na poluvremenu je Real stekao dvocifrenu prednost, a u poslednjoj četvrtini uspeo je samo dodatno da je uveća, pa je čak bio blizu da ubeleži stotku, da nije stao u završna dva minuta.

Preostaje samo da vidimo sa koje startne pozicije će Real krenuti u plej-of, ali je već sada jasno da neće imati prednost domaćeg terena i da će na strani morati da traži eventualni brejk za prolazak u Keln. Večeras ih je do pobede vodio Fabijan Kozer sa 20 poena, dok je na drugoj strani Nando de Kolo ubacio 23 poena. Naš Marko Gudurić je susret završio sa sedam poena za 25 minuta na parketu.

Što se ostalih terena tiče, u meču koji takođe nije mnogo odlučivao o bilo čemu, Žalgiris je savladao grčki PAO relativno ubedljivo, a pobednik je definitivno rešen u trećoj četvrtini, iako su Litvanci vodili kroz apsolutno čitav tok utakmice – 93:78.

Ono što posebno upada u oko jeste još jedna sjajna partija našeg Nemanje Nedovića, koji se razigrao nakon oporavka od povrede, ubaviši 17 poena uz dva skoka i tri asistencije. U ekipi Žalgirisa rešio je da mu parira Lukas Lekavičijus, koji je meč završio sa 20 poena uz tri uhvaćene lopte i dve podeljene svojim saigračima.

Kada govorimo o uvodnom meču dana, CSKA je na svom terenu dugo strepeo protiv Asvela, ali je na kraju odigrao maestralnu poslednju četvrtinu, dobio je sa 20 razlike i na kraju čak i izuzetno ubedljivo savladao francuskog predstavnika – 88:70.

Armejci su se time približili drugom mestu na tabeli na kraju regularnog dela sezone, a pomalo neočekivano se istakao Gabrijel Lundberg iz Danske sa 23 poena za ekipu CSKA. Na drugoj strani je isti broj poena postigao Geršon Jabusele.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Budućnnost izdominirala i preuzela vrh ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA