≫ 

"Goreće" Leskovac: Košarkaši Zdravlja ponovo u KLS ligi!

Nekadašnji učesnik plej ofa i finala Kupa Srbije ponovo u eliti

  • 3
KK Beovuk KK zdravlje Printskrin: Youtube/sportuzivo.tv

Košarkaši Zdravlja  plasirali su se u elitnu KLS ligu posle 13 godina pauze i tako vratili Leskovac na košarkašku mapu Srbije.

Nakon više od jedne decenije košarkaši Zdravlja iz Leskovca opet će biti članovi najelitnijeg društva pošto su i matematički obezbedili plasman u KLS pobedom u Beogradu nad ekipom Slodesa rezultatom 73:63.

Leskovačko Zdravlje poslednji put je igralo u KLS u sezoni 2007/2008, kada su zauzeli poslednje mesto na tabeli, nakon čega je klub ugašen zbog finasijske krize. Od tada je krenula nova era kluba, u nekoliko navrata "Farmaceuti" su bili nadomak povratka u najelitniji rang, ali je zvanično povratak ozvaničen u subotu pobedom nad ekipom Slodesa 73:63 (15:13, 15:18, 24:17,19:15).

KK Beovuk KK zdravlje Printskrin: Youtube/sportuzivo.tv

Zdravlje je svojevremeno igralo finale Kupa Jugoslavije. Završni turnir Kupa SR Jugolavije igrao se na domaćem terenu u Leskovcu, a na putu do finala Zdravlje je u polufinalu sa 87:84 savladalo beogradski Radnički, a za pobedu u domaćoj ekipi zaslužan je bio Nišavić sa 35 postignutih poena.U finalu odigranom 2. aprila pred oko 5 hiljada gledalaca Zdravlje je ipak poraženo od branioca titule kupa, beogradskog Partizana, sa 79:66.

Video: Ni rođeni otac nije verovao da može da igra košarku: Pešić objasnio kako je otrkio Marka Gasola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • coach

    11. april 2021 | 10:08

    Bravo. Bili su mi gotivni sa pavkovicem i onim likom sto je igrao krilnog centra/ centra. Zaboravio sam kako se zove, mitic ili nesto slicno. Bio je mator ali je bas dobro igrao. Bas su bilo dobar tandem

  • hogar

    11. april 2021 | 09:54

    bravo Leskovcani... idemooooo.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA