≫ 

Bogdanovićev trojkaški rekord karijere u NBA za tesnu pobedu Atlante

Bek Hoksa meč završio sa 32 ubačena poena

  • 14
Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović odigrao je jednu od najboljih partija u NBA ligi i vodio je svoju Atlantu do trijumfa nad Šarlotom - 105:101!

Bogdanović je na terenu proveo 40 minuta i za to vreme je imao učinak od 32 poena, tri skoka i tri asistencije, kao i osam ubačenih trojki -  što mu je rekord u NBA ligi.

Srbin je postigao i poslednja dva poena na meču, na šest sekundi do kraja, što je na kraju donelo trijumf Hoksima. Ujedno ovih 32 poena Bogdanovića je njegov rekord u tekućoj sezoni.

Međutim, ovo nije rekord karijere u NBA za Bogdanovića koji je prošle sezone "utrpao" Nju Orleansu 35 poena u dresu Sakramenta.

Njega je na terenu najviše pratio Klint Kapela koji je upisao dabl-dabl učinak od 20 peona i 15 skokova, dok je Gudvin imao 17 poena i osam asistencija. Vilijams je meč završio sa 13, Uerter sa 10 poena, dok na istom nisu nastupili Jang i Galinari zbog povrede.

Briždis je imao 23 u redovima Šarlota, Rozije je ubacio 18, Graham je imao 13, a nekadašnji Bogdanovićev saigrač iz Fenera Bred Vonamejker dodao je 13 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA