"Frustriran je sudijama, ali to ne sme da ga odvoji od terena": Maloun rekao zašto je izveo Jokića

Denver je poražen od Bostona nakon katastrofalne poslednje deonice

  • 1
Majkl Maloun Foto: Youtube / Printscreen

Košarkaši Denvera su kasno sinoć pretrpeli nezgodan poraz od Bostona kod kuće. Ključna za neuspeh bila je poslednja deonica, koju su gosti dobili sa neverovatnih 31:8 i tako na kolena bacili Nikolu Jokića i Nagetse.

Sasvim logično, trener domaće ekipe, Majkl Maloun nije bio nimalo zadovoljan prikazanom igrom, ali ističe da će se njegov tim potruditi da već naredne noći na gostovanju Golden Stejtu pruži nešto bolju igru.

- Moramo da budemo bolji. Oni su podigli tempo, trčali nam u leđa, promenili su način igre i to nam je ubilo ofanzivu. Nismo se vraćali u odbranu, ali Bostonu treba dati kredit za to, jer nije lako dobiti nekoga 31:8 u četvrtini. Mislim da je sve počelo kada smo vodili 14 razlike u trećoj četvrtini i kada smo dopustili četiri vezane izgubljene lopte. Odavno nismo igrali ovako. Dobro je što u NBA ligi već sutra ulazimo u avion, idemo na gostovanje Golden Stejtu i pokušaćemo da odigramo mnogo bolje nego što je to ovoga puta bio slučaj - rekao je Maloun.

On dodaje da mu je bilo jako čudno to što Porter Džunior nije mogao ništa da pogodi sa distance, a dodatno se osvrnuo na statistiku svojih košarkaša.

- Očigledno je da smo imali nekih problema da postignemo koš, iako smo imali toliko otvorenih šuteva. Majkl Porter Džunior već dugo igra na jako visokom nivou, tako da niko nije mogao da pretpostavi da će šutirati 1/12 za tri poena na prilično otvorenim pozicijama. Dobro su branili Nikolu, tako da moramo da izvučemo više iz igrača sa klupe. Kada pogledate statistiku, većina njih je imala negativnu plus-minus statistiku. Stvarno se nisam nadao takvom kolapsu u drugom poluvremenu - podvukao je trener Denvera.

Onda se osvrnuo na detalj kada je izveo Jokića iz igre na oko četiri i po minuta pred kraj utakmice. Kaže da to delimično može da se podvede pod Nikolino nezadovoljstvo sudijskim odlukama.

- Bili smo u ritmu od šest utakmica za devet dana. Brinete se o ovoj utakmici, ali iz prikrajka gledate šta vas čeka. Frustriran je sudijskim odlukama i time što se nad njim ne sudi toliko prekršaja i to možete da razumete, ali to ne može da vas odvoji od same igre. U tome mora da bude bolji, kao i mi ostali. Ništa nije pomoglo u toj poslednjoj deonici - ističe Maloun.

Međutim, američki stručnjak dodaje da nije lako kada ekipa nije kompletna. Džamal Marej je još odsutan, a Monte Moris ne može da igra punu minutažu.

- Nismo kompletni, nemamo Džamala Mareja, što stvara rupu u rotaciji. On igra oko 36 minuta, daje veliki doprinos, a Monte takođe ne može još da igra punu minutažu. Fakundo Kampaco nam je davao dobre minute u startu, ali kako je meč odmicao susret nam je svima izmicao iz ruku. Moraćemo da budemo bolji u San Francisku - zaključuje trener Denvera.

Video: Kao dupli pas u fudbalu, a protivnici ostali u mestu: Još jedna magična asistencija Nikole Jokića!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • agueroooo

    12. april 2021 | 08:55

    Bezi,cirkus kosarka... Prvi put posle dugo vremena pustim NBA kad ono strasno,čist biznis...muka me uhvatila.Gledao sam Mornar i Cedevita Olimpija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA