≫ 

Zenit pregazio Panatinaikos i prošao u top 8 Evrolige

Klub iz Sankt Peterburga slavio sa 29 poena razlike

  • 3
Crvena zvezda Zenit

Goto: MN Press

Zenit je u zaostalom meču šestog kola Evrolige demolirao Panatinaikos sa 112:83 i overio palsman u top 8 elitnog takmičenja.

Nadali su se u Valensiji da će grčki velikan da pronađe motiv i da će da iznenadi na gostovanju u Sankt Peterburgu, međutim, atinski “Zeleni” nisu imali šanse u Sankt Peterburgu.

Svesni da ih pobeda vodi u nokaut fazu, košarkaši ekipe Ćavija Paskvala zagospodarili od starta. Na poluvremenu su imali sedam poena viška, a ključnu prednost stekli su rafalom u drugoj polovini utakmice u kojoj su ubacili čak 65 poena.

U pobedničkom timu briljirao je Kevin Pengos koji je ubacio 33 poena (7/12 za tri) i imao čak 11 asistencija. Dvocifren učinak imala su još petorica igrača: Vil Tomas (18), Bili Beron (12), Ostin Holins, Mateuš Ponitka i Arturas Gudaitis (po 11).

Kod Panatinaikosa, solidnu partitiju je pružio Nemanja Nedović koji je meč završio sa 20 poena (3/7 za dva, 4/7 za tri), ali nije uspeo da spreči katastrofu svog tima.

Protivnik Zenita u sledećoj fazi Evrolige biće prvoplasirana Barselona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Konjarnik ceo predzadnji Beograda deo

    12. april 2021 | 23:54

    Nasa Zvezdana drugo mesto! To Covke legendo ... jest da je od pozadi ... ali drugo mesto je ipak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA