≫ 

Skandalozno ponašanje Nurkića: Čestitao Ramazan uz ustašku džamiju, vernici ga mole da se ne bruka

Bosanski košarkaš izazvao veoma burne reakcije na društvenim mrežama

  • 20
Jusuf Nurkić Foto: Profimedia/Newscom

Muslimanski vernici širom planete obeležavaju početak Ramazana, a tim povodom su se oglasili brojni klubovi i sportske ličnosti, koje su odlučile da čestitaju praznik svima koji ga slave. Jedan od njih bio je i Jusuf Nurkić, ali je on svojom, u najmanju ruku skanaloznom objavom pobrao žestoke kritike čak i od svojih sunarodnika, koji su ga molili da pod hitno obriše objavu sa društvenih mreža.

U čemu je nastao problem? Naime, Nurkić je povodom Ramazana postavio fotografiju džamije, a u svemu ne bi bilo apsolutno ništa sporno, da nije reč o džamiji koju je sagradio ustaški vođa, Ante Pavelić 1944. godine u Zagrebu.

Jusuf Nurkić je uz to čak i napisao komentar “Zagreb, 1944. – Hrvatska”, posle čega su krenuli da se ređaju komentari uvređenih vernika. Inače, Pavelić je zgradu Doma likovnih umetnosti kralja Petra I izgrađenu 1938. godine pretvorio u džamiju koja je na kraju nazvana po njemu i koju je lično otvorio, a koju je blagosiljao takođe ozloglašeni Alojzije Stepinac.

Kao što smo rekli, nezadovoljni objavom bili su i svi pripadnici muslimanske vere, koji traže da se ona pod hitno ukloni sa društvenih mreža, jer vređa one koji u miru žele da proslave veliki praznik.

- Od toliko lepih bosanskih džamija, ti si stavio ono što je za vreme zločinačke tvorevine na silu pretvoreno u džamiju? Ovo na slici je simbol učešća muslimana u ustaškim zločinima i svako normalan se toga stidi.

- Nurkiću, praviš nam medveđu uslugu. Obriši ovo, živ bio – samo su neki od komentara nezadovoljnih korisnika na Tviteru.

Videćemo da li će bosanski košarkaš reagovati, jer je prosto nemoguće da nije znao sve istorijske činjenice vezane za navedenu džamiju, koja je posle Drugog svetskog rata srušena.

Video: Samo mu je propalo koleno: Jokićev najbolji saigrač u agoniji od bolova! Jedva odšepao s terena!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • USA

    13. april 2021 | 10:21

    Ovaj Nurkic ne samo sto ima strasno inteligentnu facu, nego to i svojim postupcima i pokazuje.

  • Srbin

    13. april 2021 | 10:10

    Komšijama islamske veroispovesti čestitam početak meseca Ramazana... Ovog lika neću da komentarišem

  • Armel

    13. april 2021 | 10:43

    To nije nikakav vjernik već samo provokator. Ne dolikuje to jednom sportisti moj Jusufe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA