≫ 

Bogdanović opet držao šuterski čas, "rafalom" trojki kosio Bakse u porazu Hoksa

Srbin je u velikoj formi pred najvažniji deo sezone

  • 8

Video: Ofanzivni skok pa vrhunska asistencija Bogdanovića za zakucavanje Kapela

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ponovo je bio izuzetno napadački inspirisan i nastavio da ređa vrhunske partije u dresu Atlante. Hoksi istina ne prate konstantno njegov ritam, poraženi su prethodne noći od Milvokija 120:109, u meču u kojem je naš košarkaš bio najefikasniji akter u oba sastava.

Bogdan je za 38 minuta u igri ubacio 28 poena, za tri je gađao 6/12, ukupno iz igre 10/20, imao je i 7 asistencija i bio daleko najbolji igrač u poraženoj ekipi, i ovog puta prilično oslabljenoj, bez Kolinsa, Galinarija, Rediša, Hantera, Snela i Dana. U tim se vratio Trej Jang ali je odigrao meč za zaborav - pogodio je tek tri šuta iz 17 pokušaja!

Video: Bogdanović opet držao šuterski čas, rafalom trojki: Ovo je jedna od njih!

Što se tiče Bogdana, još jedan podatak koji slikovito pokazuje njegov formu je prosek od 6.3 trojke po meču u poslednje tri utakmice.

U tako skraćenoj rotaciji nije se moglo više protiv jakih Baksa koji su imali čak sedmoricu "dvocifrenih" igrača, među njima i povratnika u tim posle šest mečeva pauze, lidera tima Janisa Adetokumba.

Grčki atleta je odigrao u nešto laganijem ritmu, meč je završio sa 15 poena, ali nije brinuo jer je imao jaku napadačku podršku saigrača. Holidej je ubacio 23 poena, Lopez 19, Konatan 14, Portis i Tig po 11...

Kod Atlante, iza Bogdanovića po efikasnosti su se poređali Solomon Hil sa 18 poena, Klint Kapela i Kevin Huerter po 16, te Jang sa 15, uz, rekosmo, očajne šuterske brojke.

Bio je ovo inače duel trećeplasiranog i četvrtolasiranog tima u istočnoj konferenciji posle kojeg je razlika sada uvećana u korist Baksa koji se polako izdavajaju u borbi za sam vrh sa Filadelfijom i Bruklinom, dok će ostali morati da se zadovolje plasmanom od četvrtog do osmog mesta.

Vredi reći i to da je ovako dobroj formi Atlante definitivno kumovala promena trenera i dolazak Nejta Mekmilana pod čijim vođstvom Hoksi imaju skor 16-6. Trenutno su na odnosu pobeda i poraza 35-20, koliko ima i Boston koji je noćas savladao Lejkerse u gostima 121:113.

Naredni meč Atlanta igra sa Indijanom u nedelju.

REZULTATI

Atlanta - Milvoki Baks 109:120

Klivlend - Golden Stejt 101:119

Los Anđeles Lejkers - Boston 113:121

Finiks - Sakramento 122:114

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    16. april 2021 | 08:27

    Gde su one ljudske gromade sto pisu prosek..a on najbolji u timu Bogdane legendo..🏆🏆🏆

  • Ju 😉

    16. april 2021 | 09:28

    A nemoj tako znas da im je omiljeni broj 123 😅😅😅 svi znamo ciji navijaci njega ne podnose😜😜😜 Kompleksi 🥺🥺su cudo....idemo Careeeeeee Bodgdane 💪💪💪

  • Baron

    16. april 2021 | 09:35

    Hoce li da posalje koji dinar kk partizanu?! On vise zaradio od partizana ove godine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA