Nezapamćen potez navijača Zvezde zbog Saletove trojke u Istanbulu: Partizan se oduševio gestom!

Prošlo je 29 godina od najsvetlijeg trenutka srpske klupske košarke

  • 29
Aleksandar Đorđević

Printskrin: Twitter.com/@RSBForum

Partizan je na današnji dan pokorio Evropu u košarci i postao šampion uz legendarnu trojku Aleksandra Đorđevića u poslednjim sekundama finala u Istanbulu protiv Huventuda.

I posle 29 godina, svakog 16. aprila prisetimo se tog legendarnog poteza, najčuvenijeg u istoriji srpske klupske košarke.

Ovaj potez se i danas prepričava, a ono što je posebno interesantno, ovaj potez prokomentarisali su i navijači Crvene zvezde. Na svojim nalozima na društvenim mrežama, najpoznatiji navijački portal Crvene zvezde, "Redstarbelgrade", objavio je snimak Saletove trojke uz čestitke Partizanu na najvećem uspehu u istoriji srpske košarke.

- Na današnji dan, pre 29 godina, Aleksandar Đorđević je postigao trojku u zadnjoj sekundi finala Huventud - Partizan. Nakon toga je isto to učinio više puta, za celu naciju. Čestitamo KK Partizan godišnjicu od osvajanja trofeja prvaka Evrope - piše u objavi RSB-a.

Ubrzo je stigao i odgovor Partizana i komentar "Hvala na čestitkama".

Podsetimo, RSB godinama već posebno vodi bitku sa KK Partizan na društvenim mrežama, pa ovaj gest tek zbog toga dobija na težini.

Ostaje da se nadamo da je ovo pomak ka normalizaciji odnosa u srpskoj košarci i smirivanju tenzija, odnosno vraćanju pravom sportskom nadmetanju večita rivala.

 

Video: Andrea Trinkijeri crta legendarnu trojku Saše Đorđevića i objašnjava kretanje igrača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    16. april 2021 | 12:57

    Pa ne razumem sta tu ima čudno pa ja sam navijač zvezde.... Sasa Djordjevic je tom trojkom i svim ostalim trojkama za državu našu učinio dosta u sportu... Kakve veze ima dal je igrao za Partizan ili Zvezdu

  • Lepi

    16. april 2021 | 13:53

    Zaista divan gest,gospodski,dosta je bili mrznje I negiranja uspeha rivala.Mi stariji znamo kako se navijalo pre 40-50 god,bez mrznje I sportski .

  • Olimdar

    16. april 2021 | 13:21

    Normalno pa i medju navijačima koji ne navijaju za Partizan ima pametnih dobrih i poštenih ljudi. Zato svaka čast njima i hvala ali kukolja ima u izobilju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA