≫ 

Lejkersi se "izvukli" na 3 sekunde do kraja, pa u produžetku srušili lidera! Vučević junak Čikaga

Šruder polaganjem ostavio domaćina u igri, da bi Lejkersi iskoristili dodatno vreme i srušili Jutu

  • 0
Los Anđeles Lejkersi

Foto: AP/Tanjug

Los Anđeles Lejkersi

Foto: AP/Tanjug

Iako si igrači bez Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, koji već duže vreme nedostaju zbog povrede, Los Anđeles Lejkersi uspeli su da pobede lidera Zapadne Konferencije NBA Lige, Jutu, rezultatom 127-115!

I to nakon produžetka koji im je obezbedio Denis Šruder polaganjem na tri sekunde do kraja, odnosno posle "samoubista" u četvrtoj četvrtini u kojoj su na početku imali čak 14 poena viška.

Dramond je sa 27 poena i osam skokova bio najefikasniji u redovima Lejkersa, a partili su ga pomenuti Šruder i kaldvel-Poup sa po 25 ubačenih poena. Kuzma je imao 13, Harel 12, a Moris 10.

- Kliknuli su na svim cilindrima i nismo dozvolili da nas nedaće izbace iz igre. Tim ima hemiju - rekao je Dramond posle meča.

Pomenuti Lebron i Dejvis su gledali svoje saigrače pored terena, obučeni u civilu, dok je na tribinama u Los Anđelesu bilo 1.710 navijača koji su videli Dramondove poene skoro sa pola terena - kao i atraktivna zakucavanja Karusa i Harela.

Juta je, takođe, imala problema sa povređenim igračima s obzirom na to da im nisu igrali Donovan Mičel, Rudi Gober i Majkl Konli.

 

U nedostatku njihovih poena za lider, istakao se Džordan Klarkson koji je svom bivšem timu ubacio 27 poena. Iljasova je imao 20, koliko i Ingls koji je meč završio sa 14 asistencija. Hrvat Bojan Bogdanović zabeležio je 19 poena.

- Nedostajalo nam je nekoliko odličnih igrača, ali smo i bez njih izgledali dobro tokom čitavog meča. Malo je falilo da pobedimo - rekao je Ingls.

Golden Stejt je poražen od Bostona rezultatom 119:114, a srpski košarkaš Alen Smailagić nije ulazio u igru za Ratnike.

Stefon Kari je imao odlično košgetersko veče i dao je 47 poena, Vigins je imao 22, a Bazemor 16. S druge strane, Tejtum je kod Bosotna imao 44 poena i 10 skokova. Voker je "brojao" do 26, a Smart je imao 16.

Crnogorski centar Nikola Vučević vodio je Čikago do prvog trijumfa posle pet vezanih poraza, a Bulsi su dobili Klivlend rezultatom 106:96.

Vučević je meč završio sa 25 ubačenih poena, od čega je pogodio čak tri trojke, a dodao je još i sedam skokova i pet asistencija.

Markanen sa 16, Valentajn sa 13 i Vilijams sa 12 ubačenih peona jedini su bili još dvocifreni u redovima Bulsa, dok Garland i Sekston kod Klivlenda imali po 22 poena. Kevin Lav je meč završio sa 14 poena i 11 skokova.

Rezultati:

 

LA Lejkers – Juta 127:115

Čikago – Klivlend 106:96

Vašington – Detroit 121:100

Boston – Golden Stejt 119:114

Milvoki – Memfis 115:128

Finiks – San Antonio 85:111

Video: Dejvis morao van terena posle duela sa Nikolom, čekaju ga pregledi: Jokić baš donosi tugu Lejkersima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA