Cedevita Olimpija pred eliminacijom, Zvezda, Budućnost i Igokea sigurni za plej-of

Ljubljančani poraženi treći put zaredom, sad od Cibone i čak ni pobeda u poslednjoj rundi im ne garantuje prolaz u Top 4 Regionalne lige

  • 0
jaka blazic Foto: Cibona/Željko Baksaj

Košarkaši Cibone pobedili su favoriziranu Cedevitu Olimpiju rezultatom 93:83 u zaostaloj utakmici 23. kola i tako osigurali opstanak u ABA ligi, dok je ljubljanska ekipa sada pred eliminacijom iz doigravanja. Poraz tima Jurice Golemca, treći u samo nedelju dana, posle dva od Zvezde, dovela ih je u poziciju da im ni pobeda nad Megom u poslednjoj rundi ne garantuje prolaz u plej-of.

To će se desiti samo ukoliko Igokea u poslednjem kolu na svom terenu savlada Mornar.

U izjednačenoj utakmici odigranoj u Košarkaškom centru Dražen Petrović Cibona je većim delom bila u prednosti, a ekipe su u poslednjih pet minuta ušle gotovo izjednačene, sa samo jednim košem prednosti za domaćina (73:72).

Prelomnim su se pokazali polaganje Roka Prkačina za 84:79 na 1:12 minuta do kraja dvoboja, te trojka Ivana Novačića koja je usledila nakon promašaja Murića na suprotnoj strani, kojom je Cibona povela sa 87:79, kad je ostalo 49 sekundi do isteka 40 minuta.

Cibonini košarkaši su imali savršenih 22/22 sa linije za slobodna bacanja, nadskakali su Ljubljančane (30:26), imali više asistencija (25:19), bolji postotak šuta (53,4 %) i u svemu nadigrali suparnika.

Darko Planinić je sa 24 koša bio najbolji strelac Cibone, Ivan Novačić je ubacio 20 poena, a Krešimir Radovčić je uz 14 koševa imao i osam asistencija. Toni Nakić je postigao 13 poena.

Kod Cedevite Olimpije najbolji je bio Kendrik Peri sa 23 poena i šest asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA