≫ 

Dončić upropastio povratak Dejvisa i srušio Lejkerse

Slovenac flertovao sa tripl-dablom

  • 0

Iako mu je srdačnim zagrljajem pre početka meča poželeo dobrodošlicu na teren posle dva meseca pauze, Luka Dončić je na parketu pokvario povratak Entonija Dejvisa i vodio je svoj Dalas do trijumfa protiv Los Anđeles Lejkersa rezultatom 115:110!

Bio je to drugi uzastopni trijumf Maverkisa koji su se sada izjednačili po broju pobeda sa Portlandom, na mestu koje direktno vodi u plej-of, a Slovenac je posle "kasnog paljenja" meč završio sa 30 poena, devet skokova i osam asistencija.

Kažemo kasnog, jer je u prvoj deonici igraos amo pet minuta zbog dva faula, da bi u drugoj četvrtini pokrenuo tim i imao je učinak od 13 poena i četiri asistencije za vođstvo Dalasa od +11 na poluvremenu.

Maveriksi su u drugom poluvremenu održavali tu prednost, mada su na 1.20 do kraja Lejkersi imali priliku da dođu na minus dva nakon što je Dončić izgubio loptu, ali je penal završnica na kraju pripala Dalasu.

Ova dva tima ponovo će se sastati u subotu, a problem za Dalas mogla bi da bude povreda Porcingisa koji je ovaj meč završio u trećoj deonici. Letonac je do tog trenutka imao 19 poena i šest skokova.

Ričardson je u redovima Dalasa zabeležio 13, Kouli-Štajn je sa klupe ubacio 11, po 10 su imali Fini-Smit i Pauel, dok srpski centarBoban Marjanović nije ulazio u igru.

Kaldvel-Poup je sa 29 poena bio najefikasniji u redovima Lejkersa, a pratio ga je Šruder sa 25 poena i 13 asistencija. Dramnod je takođe imao dabl-dabl učinak sa 14 poena i 19 skokova, dok je povratnik Dejvis igrao 16 minuta i meč je završio sa četiri poena i četiri skoka.

>>> CSKA vodi protiv Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige sa 1:0, a večeras (19.00) će imati priliku da povisi tu prednost i mirno ode u Istanbul na nastavak serije. Kvota na keca je 1,17, dok je dvojka čak 5,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA - Fenerbahče.

Rezultati:

Boston - Finiks 99:86

Milvoki - Filadelfija 124:117

Orlando - Nju Orleans 100:135

San Antonio - Detroit 106:91

Čikago - Šarlot 108:91

Dalas - LA Lejkers 115:110

Video: Unezverene face nakon najluđe trojke Dončića za pobedu u poslednjim sekundama meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA