≫ 

"Jokić samo sklizne i zaobiđe te, Embid je moćan na postu": I Drejmond Grin se uključio u MVP debatu

Drejmond Grin alnalizirao partije Embida i Jokića posle duela sa njima u samo nekoliko dana

  • 3

Golden Stejt je za kratko vreme uspeo da pobedi favorizovanu Filadelfiju i Denver, ekipe u čijim redovima igraju udarni kandidati za MVP titulu, Džoel Embid i Nikola Jokić. U oba meča delikatan zadatak da čuva dvojicu izvanrednih igrača imao je jedan od najboljih defanzivaca lige Drejmond Grin koji možda nije uspeo u tome, ali se oba puta radovao pobedi svog tima.

Pošto su Jokić i Embid sada glavni rivali u MVP trci, koja izaziva sve više interesovanja košarkaškog sveta, novinare je interesovalo Grinovo mišljenje o tome kako je čuvati obojicu igrača.

- Obojica su 15-ak centimetara viši i 20-ak kila teži od mene i spadaju među najtalentovanije igrače lige na svim pozicijama. Samo ih pokušavaš naterati na teške šuteve.

nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Grin je protiv Somborca najteže branio šut sa poludistance koji je ubitačno oružje u rukama našeg košarkaša.

- Ne čini ti se da je Jokić previše snažan, ali je veliki i snalažljiv. Ako koristiš snagu, on će je iskoristiti protiv tebe, samo kliznuti i zaobići te. Ima i onaj šut iz pada za koji misliš da si učinio sve da ga zaustaviš, a on ipak prođe kroz obruč.

I o Kameruncu Grin je imao samo reči hvale.

- Džoel ove sezone igra dominantnije na postu nego ikad i to mi se sviđa, to je razlika u uspesima Siksersa ove sezone. Kada tako igra, ekstremno ga je teško zaustaviti, ali obojica su u stanju pogoditi izuzetno teške šuteve - rekao je Grin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    24. april 2021 | 09:23

    Mogu svi oni da pricaju sta hoce, dzabe im crnacki lobi, Jokic je MVP ove godine, a bogami bice sigurno jos mnogo puta.

  • Перагеније

    24. april 2021 | 10:07

    Џоел Ембид је трећина Јокића - центарски мајстор, и то је све. Јокић је и чаробњак, и уметник са лоптом. То ови НБА скакачи и силеџије не могу ни да замисле - како центар може да буде и плеј, и шутер... Баш како је Бодирога својевремено питао: "Where is the ball?" .

  • Bloook64

    24. april 2021 | 13:03

    Smaras...Jokelja je 1...a ti idi u Nikaragvu...Nidzo samo rokaj.dres

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA