Kakav odraz ima Pokuševski! Započeo let sa gotovo pet metara, a onda lagano položio u koš

Njegova Oklahoma je na kraju ipak poražena od Vašingtona drugi put u četiri dana

  • 2
Aleksej Pokusevski Foto: AP/Tanjug

Očigledno je da Aleksej Pokuševski ima neki poseban motiv kada igra protiv Vašington Vizardsa. Pre samo nekoliko dana imao je sjajnu asistenciju iz leđa, a večeras je ponovo prikazao sasvim dobru partiju uz nekoliko lepih poteza, što ipak nije bilo dovoljno da se prekine niz od 13 uzastopnih poraza – 109:129.

U novom neuspehu svog tima, Pokuševski je upisao ukupno osam poena uz tri uhvaćene lopte, a ono što je naročito oduševilo gledaoce jeste jedan pik, kada ga je preuzeo bek Vašingtona, Gerison Metjuz. Srpski košarkaš, koji je gotovo 20 centimetara viši uspeo je da ga zaobiđe, da se odrazi sa neka četiri metara od koša i da na kraju položi! Neverovatan let.

Bukvalno niko nije mogao ni da pipne loptu i tako ga izblokira, što samo pokazuje koliki je njegov atleticizam. Osim toga, ono što je kod Pokuševskog glavni kvalitet je velika eksplozivnost i brzina, a na Tviteru su u dubokoj analizi uradili skrinšot situacije kada se on definitivno odvaja od zemlje. Deluje da je gotovo 50-60 centimetara viši od svih ostalih u tom momentu. Njemu se predviđa sjajna karijera, a mnogi smatraju da će to izgledati još bolje kad stekne fizičku masu.

Što se tiče ostalih aktera na utakmici, Rasel Vestbruk je bio fantastičan sa 37 poena i po 11 skokova i asistencija protiv svog bivšeg tima, dok je Bredli Bil dodao 33 poena. U Oklahomi smo gledali sjajnu partiju Darijusa Bejzlija, kao i Tea Maledona, koji su imali po 20 poena.

Video: Jokić prošetao kroz odbranu Portlanda pa brutalno zakucao: Da li je ovo potez sezone?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Starina Fočo

    24. april 2021 | 10:52

    само да није направио 4 корака пре шута било би стварно атрактивно...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA