≫ 

Lebron targetirao policajca koji je ubio crnu tinejdžerku, pa sklonio poruku, kritikovao ga i Tramp

Nove tenzije u SAD posle nemilog događaja u Kolumbusu

  • 5
Lebron Džejms, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms obrisao je "tvit" u kojem je targetirao policajca koji je ubio 16-godišnju Afroamerikanku Makiju Brajant u Kolumbusu, Ohajo, zbog napada nožem na drugu devojku. Ovaj incident je opet ustalasao javnost u SAD, ponovo je gnev crnog stanovništva prema policiji ogroman, a Lebronova poruka samo je još više dolila ulje na vatru.

As Lejkersa je uz fotografiju policajca napisao i poruku "ti si sledeći", koju su mnogi protumačili kao klasično crtanje mete na službeno lice koje je bilo na dužnosti.

Lebron je usled burnih i oprečnih reakcija na kraju uklonio pomenutu poruku uz obrazloženje da je to uradio kako "ne bi dalje raspirivao mržnju koja se multiplicirala od kako se oglasio".

lebron džejms Foto: twitter/LeBron James

U tom novom tvitu kojim je obrazložio uklanjanje prethodnog, je napisao:

- Toliko mi je muka više da gledam kako policija ubija crnce. Sklonio sam "tvit" jer je iskorišćen da kreira još mržnje. Ovde nije stvar u jednom policajcu, već o čitavom sistemu i uvek koriste naše reči da stvaraju još mržnje. Očajan sam zbog toga što nema odgovornosti - napisao je Lebron.

Naravno, njegova poruka u kojoj je targetirao policajca nije prošla neopaženo, a verovatno je najviše pažnje izazvao odgovor doskorašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji je i za vreme mandata u Beloj kući često replicirao Džejmsu.

- Lebron žejms bi trebalo da se fokusira na košarku a ne da predsedava uništenjem NBA koja upravo doživljava najniži rejting u istoriji. Njegovi rasistički izlivi su podeljeni, gadni, uvredljivi i ponižavajući. Možda je sjajan košarkaš, ali ne radi ništa da ujedini našu zemlju!

Pogledajte na kraju video sa policijske kamere na kojoj se vidi trenutak incidenta i momenat kada policajac puca na Makiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rale

    24. april 2021 | 16:29

    Policajac je upucao devojku koja je pokusala da izbode drugu zenu(obe su crnkinje,jedini je problem sto je policajac belac)...ovaj svet treba da bude samounisten...ljudi spinuju istinu zarad ne znam cega i glume zrtve...gomila neradnika i kriminalaca...zapamtite crnci su deset puta veci rasisti od belaca!!! Poz iz USA

  • Перагеније

    24. april 2021 | 14:44

    " Lebron Džejms obrisao je "tvit" u kojem je " - ЗАР он зна да пише?...

  • lule

    24. april 2021 | 14:50

    Kad pocnu da se prave pametni ovi sto trce za loptom ceo zivot!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA