Jokić protutnjao kao tajfun pored Hjustona! Rutinski dabl-dabl, Denver sve rešio u prvom poluvremenu

Nagetsi nisu imali problema protiv najgoreg tima Zapadne konferencije

  • 4
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Negde na početku sezone je Džejms Harden odlučio da napusti Hjuston Roketse, zadajući ovoj franšizi jedan od najjačih udaraca u poslednjih nekoliko godina. Jer ove sezone njihova igra izgleda zaista katastrofalno, malo je timova koji mogu time da se “pohvale” i čini se da će im pripasti epitet najgoreg tima lige. Sa druge strane, Denver je i pored povreda ustalio formu, Jokić je nastavio da dominira i logičan sled događaja bila je nova pobeda noćas uz istaknutu partiju srpskog košarkaša – 129:116.

Možemo da kažemo da se Jokić nije ni preterano oznojio kako bi došao do svog novog dabl-dabl učinka u sezoni. Na terenu je proveo samo 29 minuta, Majkl Maloun nije želeo preterano ni da ga forsira svestan da će Nagetsi sa pola snage uspeti da sruše Roketse. A i za to vreme Nikola nije bio samo nemi posmatrač, već je ubacio 24 poena, podelio 12 asistencija i uhvatio osam skokova, što je nastavilo da ga kandiduje za titulu najkorisnijeg u sezoni.

Ono što Džokera i Denver realno može da raduje jeste uspon forme Majkla Portera Džuniora, kojem je ovo bila jedna u nizu dobrih partija u poslednje vreme. Jokićev saigrač večeras je bio najefikasniji u timu iz Kolorada sa ukupno 39 poena, šest skokova i dve asistencije. Kod Hjustona se istakao Devonte Džejlen Vilson sa učinkom od 25 poena, osam uhvaćenih lopti i četiri skoka.

Sve je nekako izgledalo lagano za Denver noćas. Iako su tokom prvog kvartala išli od toga da imaju solidnu zalihu do toga da je uopšte nemaju, u nastavak uvodnih 48 minuta uneli su +10, što su samo uspeli da nadograde i da na veliki odmor odu sa ogromna 22 poena prednosti. Ta prednost samo je nastavila da raste u trećoj deonici, u jednom momentu dostigla je maksimalnih +26, nakon čega je usledilo logično opuštanje. Držao je Denver prednost na tom nivou sve do pred sam kraj, kada je Hjuston serijom 11:0 ipak došao do prihvatljivijeg poraza.

Sa jednostavno rečeno katastrofalnim igrama nastavili su prošlogodišnji šampioni, Los Anđeles Lejkersi, koji su ponovo pokazali da njihova igra bez Lebrona Džejmsa objektivno gledano ne liči ni na šta. Dalas im je uzeo meru drugi put u nekoliko dana i sada ozbiljno preti da im preotme peto mesto na Zapadu – 108:93.

Gledajući učinak košarkaša, Luka Dončić večeras nije bio nešto preterano šuterski raspoložen, mada je opet bio blizu tripl-dabl učinka. Slovenac je imao 18 poena uz osam skokova i 13 asistencija, a najefikasniji među Maveriksima bio je Dvajt Pauel sa 25 poena i devet skokova, pratio ga je Dorijan Fini-Smit sa 21 poenom uz sedam uhvaćenih i dve asistirane lopte. Ben Meklemor je pokušao da sačuva čas Lejkersa sa 20 poena, dok je Entoni Dejvis imao 17 poena kraj svog imena uz po tri skoka i asistencije.

Ništa nije nagoveštavalo pobedu Dalasa posle prvog poluvremena, doduše. Lejkersi su na velikom odmoru vodili ubedljivo, dvocifrenom razlikom (+12), ali je Dalas sjajnom trećom četvrtinom anulirao njihovu prednost. Konačan udarac su Maveriksi zadali u poslednjih 12 minuta kada su ograničili goste na svega 14 poena i tako vrlo lako upisali pobedu.

Majami je uspeo da u tesnom meču savlada Čikago Bulse, koji su imali razgoropoađenog Nikolu Vučevića. Ipak, dabl-dabl crnogorskog košarkaša (26 poena, 14 skokova, šest asistencija) ostaće u senci poraza, a za tim koji se radovao nije nastupio Nemanja Bjelica ni ovaj put. Samo je presedeo na klupi – 106:101.

Od ostalih rezultata vredi još istaći šokantan poraz Jute protiv Minesote kod kuće. Timbervulvsi su predvođeni Karl-Entoni Taunsom uspeli da skinu skalp lideru Zapada, te da tako trku za prvo mesto u ovoj konferenciji učine još zanimljivijom – 96:101.

NBA REZULTATI

Indijana – Detroit 115:109

Majami – Čikago 106:101

Nju Orleans – San Antonio 108:110

Dalas – Los Anđeles Lejkers 108:93

Juta – Minesota 96:101

Denver – Hjuston 129:116

Video: Srbin video moć najboljeg NBA šutera, Denver pao: Jokić čuo pokliče MVP, MVP, ali za Karija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    25. april 2021 | 10:12

    Nikola Jokic u prvoj cetvrtini postigne 16 koseva i ima po cetiri skoka i asistencije.Tada pocinje rotiranje trenera Melouna i pored toga Jokic bude na dva skoka od tripl dabla.U sezoni to je sesti ili sedmi put,pa ako Jokicu Ameri ukradu zasluzeno zvanje MVP-a,Meloun ce im biti prvi saucesnik.Razumem da je Jokic umoran,ali dva-tri minuta vise na terenu u tim situacijama bi morao da dobije zbog svega sto cini na terenu za uspeh svog kluba.Negativno komentarisem,ali pravedno bez obzira na Jokicevu nezainteresovanost za licne titule.Zvanje MVP-a bi mu donelo veci autoritet kod sudija sto bi ucinak njegovog kluba podiglo na visi nivo rezultata.

  • Goce

    25. april 2021 | 14:56

    Mile potpisujem sve sto si rekao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA