“Vreme nije isteklo. Kecmaaaan... Ide trojka, Partizan je šampion“: 11 godina od legendarnog pogotka

Koji je u međuvremenu proglašen za najbolji momenat regionalne košarke ikada

  • 20
KK Partizan, Cibona, 2010. godine Foto: MN PRess

Kako vreme brzo prolazi. Tačno 11 godina, neverovatnih sezona prošlo je od legendarne utakmice Partizan – Cibona u “Areni Zagreb“, koja je počela da se raduje pre poslednjeg zvuka sirene. Može se reći da je ovo jedan od najupečatljivijih momenata regionalne košarke, možda čak i evropske, ne bi se niko drugi naljutio.

- Vre-vreme nije isteklo. Kecmaaaaaaan... Ide! Ide trojka, Partizan je šampion! Šta se ovo dešava – ludovali su kraj mikrofona čuveni Edin Avdić i Nenad Kostić sa Arene dok su prisustovali istoriji. Dušan Kecman je na 0,6 sekundi pred kraj utakmice postigao trojku sa čitavog terena – u finalu ABA lige.

A samo koji trenutak pre toga je Bojan Bogdanović razgalio Zagrepčane trojkom za preokret, trojkom koja bi im u svim normalnim okolnostima donela titulu. Svi su već ušli na teren da proslave, delovalo je da će se čitava dvorana srušiti od euforije. Ali Vukovima sa Tuškanca tada jednostavno nije bilo suđeno, isprečio se već pomenuti Kecman.

Nije bez razloga ovaj momenat proglašen za najbolji trenutak u istoriji regionalne košarke. Svaki navijač Partizana će vam bez sumnje odmah reći da je ovo momenat kada su se ponajviše radovali, plakali od sreće, a istovremeno nervirali. U danima posle utakmice pisalo se o broju polomljenih televizora, povreda prilikom radovanja – niko nije mogao da veruje šta se desilo.

Ko bi rekao da je od tada prošlo 11 godina...

Video: Srbi retko gube u zadnjoj sekundi: Hrvatski košarkaš posle pobede Litvanaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budak

    25. april 2021 | 13:23

    To je kada klub ima istoriju,grb,adresu...jel gledate ovo 🥫🥫🥫🥫😂😂😂😂😂!?

  • Mr.O

    25. april 2021 | 13:35

    Ziveo Kecmane .svako jutro kad ustanem prvo pogledam tvoju 3ku pa napred u novi dan !!!:)

  • AlexPFC

    25. april 2021 | 15:07

    Ovakve stvari niko ne može da nam oduzme. Lepo je setiti se i pogledati još jednom utakmicu. Hvala ti bože što navijam za PARTIZAN!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA