Bogdanovićev rekord sezone protiv “nesuđenog“ Milvokija, pregazio Bakse trojkama u četvrtoj deonici!

Nestvarna partija srpskog košarkaša, koji igra fantastični od kako se oporavio od povrede

  • 1
Bogdan Bogdanović Foto: Tanjug / AP

Kada je Bogdan Bogdanović raspoložen – onda je to prava magija! Srpski košarkaš je noćas protiv Milvoki Baksa, tima koji ga je želeo krajem prošle sezone, potvrdio da se nalazi u nestvarnoj formi izjednačivši svoj rekord sezone. Oslabljeni Hoksi uspeli su da na krilima 32 poena našeg igrača preokrenu rezultat u poslednjoj četvrtini i da slave, a on je od ukupno šest trojki koliko je dao na meču, četiri dao baš u završnih 12 minuta – 111:104.

Sve u svemu, Bogdan je time izjednačio košgeterski učinak iz meča protiv Šarlot Hornetsa od pre 15 dana. Može se reći da polako, ali sigurno postaje jedna od glavnih zvezdi tima iz Atlante, a sada će pogotovo moći da dođe do isticaja u odsustvu najveće zvezde tima. Naime, prošle nedelje se povredio Tre Jang, nedostajali su još Dan, Hanter, Rediš i Snel, dok je Klint Kapela u meč ušao rovit. Koliko je impresivan rezultat Hoksa govori podatak da su poslednju četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom 41:26!

Čak 21 šut ka košu je uzeo Bogdan ove noći i sa 32 poena bio je najefikasniji košarkaš u obe ekipe. Na terenu je proveo čak 37 minuta, što jeste svojevrsno opterećenje, ali je šut bio prilično precizan – 12/21. Za tri poena je pogodio šest puta iz 11 pokušaja, dok je slobodna bacanja “pucao” 2/3. Uz to je prikupio tri asistencija i jedan skok.

Ono što je naročito impresivno jeste da je Bogdan došao do 20 poena za tri četvrtine. Na startu poslednje deonice je čak jedno vreme bio na klupi, kada je Milvoki došao i do dvocifrene prednosti (80:90). Tada je delovalo da neće biti šanse da vidimo veliki preokret. Ali stvari su se preokrenule.

Morao je Bogdan ponovo na teren, čim je ušao postigao je svoju prvu trojku i smanjio deficit na jedan posed, da bi nedugo zatim vezao još jednu. Posle nje, Atlanta je povela na oko pet minuta pred kraj, što je dalo dodatni vetar u leđa njegovim saigračima. Lu Vilijams se razigrao dodao još jedan pogodak sa distance, a na sve se nadovezao srpski košarkaš sa još dve ubačene trojke koje su rešile meč, jer posle četvrte u deonici na 30 sekundi pred kraj na semaforu je pisalo – 104:92. Do kraja smo gledali penal završnicu.

Ovo je srpskom košarkašu bio treći uzastopni meč u kojem je postigao 20 ili više poena, a taj učinak imao je na sedam od minulih osam utakmica. Dovoljno je reći da Hoksi za to vreme imaju skor 11-3 i jasno je da Bogdanović igra mesec svoje karijere u NBA ligi. U proseku je trenutno na 22,3 poena po meču, a njegova Atlanta je četvrta u Istočnoj konferenciji.

Pored Bogdana Bogdanovića, veoma dobru partiju u Atlanti pružio je Kevin Hanter sa 20 poena, pratio ga je Džoš Kolins sa dva poena manje, dok su Danilo Galinari i Lu Vilijams meč završili sa po 15 poena. Uz njih, Klint Kapela je ubacio svega šest poena uz 14 skokova. Sa druge strane, blistao je dvostruki MVP, Janis Adetokunbo sa 31 poenom i 14 skokova, Kris Midlton je postigao 23 poena, a Džru Holidej je dostigao granicu od 19 poena.

U ostalim mečevima, Golden Stejt je u neizvesnoj završnici uspeo da savlada Sakramento (117:113) uz 37 poena Stefa Karija, koji je uz to imao sedam skokova i četiri asistencije. Na drugoj strani blistav je bio Badi Hild sa 25 poena. Vašington je uz raspoloženog Bredlija Bila (39 poena) uspeo da sruši Klivlend Kavalirse (119:110), dok je Indijana rasturila Orlando u gostima (112:131), a Malkolm Brogdon je najviše doprineo sa svoja 24 poena.

NBA REZULTATI

Vašington – Klivlend 119:110

Atlanta – Milvoki 111:104

Orlando – Indijana 112:131

Golden Stejt – Sakramento 117:113

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Još jedna majstorska rola Bogdanovića: Srbin blistao u pobedi Hoksa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA