≫ 

Zvezda gleda ka Laktašima, 3 tima potencijalni rivali u 1/2 finalu ABA lige

Sve je u rukama Mornara

  • 3
KK Crvena zvezda, Cedevita Olimpija Foto: MN Press

Crvena zvezda je prva, Budućnost druga, Igokea je u plej-ofu, Primorska je odavno ispala iz ABA lige, dok će Split igrati baraž za ostanak u istoj! Dakle, ostalo je samo da vidimo koji tim će se poslednji priključiti doigravanju u regionalnom takmičenju.

Imam dva konkurenta, Mornar i Cedevitu Olimpiju, a blaga prednost je na strani Barana koji u TOP 4 idu ukoliko savladaju Igokeu u Laktašima, Ako, pak, izgube, onda će Cedevita Olimpija biti poslednji učesnik ukoliko slave protiv Mege.

Igokea ima 19 pobeda i lošiji skor od Mornara koji je na 18, dok je Cedevita Olimpija na 17 pobeda i sa boljim međusobnim skorom od crnogorskog tima.

Računica je jasna: Pobeda Mornara znači da će u polufinala ABA lige igrati Crvena zvezda - Igokea i Budućnost - Mornar, dok će eventualni kiks Barana i trijumf Slovenaca odvesti Cedevitu Olimpiju na megdan Zvezdi, a Igokeu šalje u Podgoricu. Imamo i treću opciju! Ako Cedevita i Mornar izgube, onda će Barani ići na Zvezdu u polufinalu.

- Da su ljudi iz ABA lige planirali da poslednje kolo bude što uzbudljivije, ne bi uspeli da režiraju ovakav završetak regularnog toka lige. Poslednja utakmiica u sezoni odlučuje o plasmanu u plej-of. Situacija se u finišu iz kola u kolo menjala – nekome na bolje, nekome na gore. I mi smo bili deo te klackalice. Čitava sezona u ABA ligi staje nam u meč u Laktašima. Svesni smo njegovog značaja. Iza nas je zid, nemamo prostora za korak unazad, to sam rekao igračima i pre utakmice protiv Budućnosti.

- Izuzetno cenimo ekipu Igokee koja je ove godine napravila izuzetan rezultat i u FIBA Ligi šampiona i u ABA ligi i, zaista, od sveg srca joj čestitam na tome, pre svega kolegi Bajiću. Ujedno koristim priliku da mu čestitam i na imenovanju za selektora Severne Makedonije. To je zaslužio iskrenim i poštenim dugogodišnjim radom u Igokei - rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    27. april 2021 | 12:22

    A Patlidzan? Sta on igra? 😂😂😂

  • Pana

    27. april 2021 | 12:12

    Igraće o sa grobarima,samo ne filijalom već pravim grobarima iz Laktaša!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA